Ο Μάριος Σαλμάς και ο Ρόλος του ως Παιδί του Λαού μετά την Αποπομπή του από τη Νέα Δημοκρατία

Ο Μάριος Σαλμάς και ο Ρόλος του ως Παιδί του Λαού μετά την Αποπομπή του από τη Νέα Δημοκρατία

Ο Μάριος Σαλμάς, που αποβλήθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το κόμμα της ΝΔ, έκανε την εμφάνισή του στα ΜΜΕ, προσπαθώντας να παρουσιαστεί ως εκπρόσωπος της εργατικής τάξης. Η πρόσφατη αναφορά του για τους δανειολήπτες των κόκκινων δανείων και η συμμετοχή του στη δήλωση των «έντεκα» της λαϊκής Δεξιάς ήταν η αφορμή για τη νέα του παρουσία. Εκφράζοντας την πεποίθηση ότι απολύθηκε από τους «ανάλγητους νεοφιλελεύθερους», ισχυρίστηκε ότι ανησυχεί για τις κοινωνικές αδικίες.

Η δήλωσή του περιλάμβανε και μια καταγγελία ενάντια σε μια σύμβαση παραχώρησης κυλικείων του υπουργείου Πολιτισμού, η οποία απαντήθηκε επίσημα στη Βουλή. Ο Σαλμάς υπερασπίστηκε τη στάση του λέγοντας ότι παλεύει «για τους πολλούς», αλλά η υποκρισία του είναι προφανής, καθώς υπηρέτησε σε κυβερνήσεις που στο παρελθόν δεν αντέτειναν τις πολιτικές που τώρα κατακρίνουν.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Σαλμάς συμμετείχε σε μνημονιακές κυβερνήσεις, μεταξύ των οποίων και ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Σαμαρά. Ποτέ δεν εξέφρασε αντίρρηση για τις πολιτικές των Μνημονίων, ενώ την ίδια στιγμή προσπαθούσε να αναδείξει τον εαυτό του ως το «παιδί του λαού».

Κατά τη διάρκεια της κρίσης, όταν η χώρα ήταν σε δεινή κατάσταση, παρουσίασε βιβλίο που επικέντρωνε στις κυβερνητικές πεπραγμένες και αθώωνε τον φιλελευθερισμό και τον σοσιαλισμό, παραλείποντας να αναφέρει την εμπλοκή του στο πελατειακό κράτος. Αυτή η τακτική του να δίνει έμφαση σε κοινωνικά θέματα, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί αποστάσεις από τις ευθύνες του, αποκαλύπτει τον κυνισμό του.

Επιπλέον, ο Σαλμάς βρέθηκε στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Νοvartis, όμως η σχετική κατηγορία θεωρείται ότι κατέρρευσε. Αντί να αντιμετωπίσει την πολιτική αυτή καταγγελία δημοσίως, προτίμησε να επιδιώξει μια ιδιωτική διευθέτηση. Στο πλαίσιο αυτό, φαίνεται να ανακαλύπτει μια «ιδεολογία» που, πιο πολύ από τη δέσμευση για τα συμφέροντα των πολλών, μοιάζει να αποσκοπεί στην προσωπική του πολιτική επιβίωση.

Στην πολιτική σκηνή, ο Σαλμάς φαίνεται να ακολουθεί το παράδειγμα των προκατόχων του, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, προβάλλοντας την ψευδή εικόνα ότι υπηρετεί «τους πολλούς». Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι οι ψηφοφόροι του Αλέξη Τσίπρα στις τελευταίες εκλογές αντέτειναν σε αυτούς τους ισχυρισμούς, εκφράζοντας την αντίθεσή τους με την πολιτική του.

Πηγή: tanea.gr