Οι δυο ηγέτες «προσβλέπουν στην αυριανή τηλεδιάσκεψη των ηγετών της G7, στην οποία θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος Ζελένσκι»

Την έντονη καταδίκη της για τις «φρικτές επιθέσεις του Πούτιν σε περιοχές αμάχων στο Κίεβο και αλλού» εξέφρασε στον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι, η Βρετανή πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια επικοινωνίας τους το απόγευμα, προσθέτοντας ότι «αυτές (οι επιθέσεις) αποτελούν ένδειξη επιτυχίας της Ουκρανίας» και ταυτόχρονα της «αυξανόμενης απόγνωσης του Πούτιν»

«Η καταστροφική ρητορική και η συμπεριφορά του Πούτιν δεν θα μειώσουν την αποφασιστικότητα μας», δήλωσε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασίλειου και τόνισε τη συνεχή υποστήριξη της προς την Ουκρανία.

Οι δυο ηγέτες «προσβλέπουν στην αυριανή τηλεδιάσκεψη των ηγετών της G7, στην οποία θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος Ζελένσκι».

Η συνάντηση θα χρησιμοποιηθεί ως ευκαιρία για να υπογραμμιστεί «εκ νέου» η ενότητα των κρατών απέναντι στην «απεχθή εκστρατεία του Πούτιν».

Ζελένσκι – Μακρόν: Επιπλέον πυραύλους στέλνει το Παρίσι στο Κίεβο

Νωρίτερα, σε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου Ζελένσκι με τον Γάλλο ομόλογό του, ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την «βαθιά του ανησυχία» για τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα κατά της Ουκρανίας, διατύπωσε για μία ακόμη φορά την πλήρη υποστήριξή του προς την Ουκρανία.

Η Ρωσία πραγματοποίησε πυραυλικές επιθέσεις σε ολόκληρη την Ουκρανία κατά την διάρκεια της ώρα αιχμής του πρωινού πλήττοντας μη στρατιωτικούς στόχους, σκοτώνοντας αμάχους και καταστρέφοντας μη στρατιωτικές υποδομές σε μία κίνηση εκδίκησης του Βλαντίμιρ Πούτιν για την έκρηξη στην γέφυρα του Κερτς, την οποία χαρακτήρισε «τρομοκρατική επίθεση».

«Επαναδιατύπωσε την απόλυτη και πλήρη υποστήριξή του στο πλευρό του προέδρου Ζελένσκι και την δέσμευσης της Γαλλίας για την αύξηση της υποστήριξης προς την Ουκρανία ανταποκρινόμενος στις ανάγκες που έχουν διατυπωθεί από το Κίεβο, περιλαμβανομένης της συνδρομής σε πολεμικό εξοπλισμό», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας «παραμένει σε στενή επαφή» με τον ουκρανό ομόλογό του, καθώς και με τους «εταίρους του στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την G7». Ο Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι η Γαλλία σχεδιάζει την αποστολή επιπλέον έξι συστημάτων πυροβολικού Caesar, βεληνεκούς 40 χιλιομέτρων, εκτός των 18 που έχουν ήδη σταλεί.

Εκτός των 18 Caesar, η Γαλλία έχει προμηθεύσει μέχρι στιγμής αντιαρματικούς και αντιαεροπορικούς πυραύλους, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (VAB), καύσιμα, ατομικό εξοπλισμό και περί τα 15 TRF1 (howitzer) των 155 mm. Εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο αποστολής 20 τεθωρακισμένων οχημάτων Bastion.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr