“Χαιρετίζω την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών με την άνευ προηγουμένου ισχυρή πλειοψηφία ψήφων στη διατύπωση έντονου αιτήματος προς τη Ρωσική Ομοσπονδία να σταματήσει αμέσως την προδοτική επίθεση στο Κίεβο. Είμαι ευγνώμων σε όλους και σε κάθε κράτος που ψήφισε υπέρ. Έχετε επιλέξει τη σωστή πλευρά της ιστορίας”, αναφέρει ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολονβτιμίρ Ζελένσκι, σε Tweet για την ψηφοφορία του ΟΗΕ.

Η στιγμή που ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι μαθαίνει για τον βομβαρδισμό του Κιέβου: «Αυτή είναι η Ρωσία. Τα συγχαρητήριά μου»

Νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος είχε πληροφορηθεί live για τον βομβαρδισμό του Κιέβου την ώρα που παραχωρούσε τηλεοπτική συνέντευξη.

Οι βόμβες έπεσαν στον Πύργο Τηλεόρασης και τηλεπικοινωνιών, αλλά και στο εβραϊκό μνημείο ολοκαυτώματος Μπάμπι Γιάρ.

Πρόκειται για τον μαζικό τάφο όπου οι Ναζί της χιτλερικής Γερμανίας είχαν δολοφονήσει 30.000 Εβραίους.

Τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο με την αντίδραση του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι ο οποίος πληροφορείται ενώ συνομιλεί με δημοσιογράφους για τον βομβαρδισμό της ουκρανικής πρωτεύουσας, όπου σκοτώθηκαν 5 άνθρωποι κι άλλοι 5 τραυματίστηκαν.

Ο ίδιος σχολίασε λακωνικά: «Αυτή είναι η Ρωσία. Τα συγχαρητήριά μου».

Σε ανακοίνωσή της για το χτύπημα στον πύργο τηλεπικοινωνιών του Κιέβου, η ουκρανική κυβέρνηση ανέφερε:

«Όλος ο πολιτισμένος κόσμος βλέπει και τρομοκρατείται. Πριν μια ώρα στον πύργο του Κιέβου υπήρχαν ζωντανοί άνθρωποι. Ήταν οι άνθρωποι που ήταν πατέρες, μητέρες και παιδιά κάποιου».

Η ανακοίνωση συνοδεύεται με φωτογραφίες πτωμάτων από τον βομβαρδισμό του πύργου.

Απευθυνόμενος «στον κόσμο», ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε σε μια νέα, δραματική ανάρτηση, τα εξής: «Τι νόημα έχει να λέμε ”ποτέ ξανά” για 80 χρόνια, εάν ο κόσμος μένει σιωπηλός όταν μια βόμβα πέφτει στο ίδιο σημείο, στο Μπάμπι Γιαρ; Τουλάχιστον 5 σκοτώθηκαν. Η ιστορία επαναλαμβάνεται…»

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr