Παράλληλα προειδοποίησε του Ουκρανούς για τον «πιο σκληρό χειμώνα στην ιστορία μας» εξαιτίας των ζημιών που έχουν υποστεί ουκρανικές ενεργειακές υποδομές από τα ρωσικά χτυπήματα

Στη συμπλήρωση των 8 μηνών από την ημέρα που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αναφέρθηκε κατά το διάγγελμά του, το βράδυ της Δευτέρας, ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κρίνοντας πως η Ρωσία αποτυγχάνει ως προς τους στόχους που είχε θέσει .

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, υποστήριξε ο αρχηγός του κράτους, «τσακίζουν τον λεγόμενο δεύτερο ισχυρότερο στρατό στον κόσμο».

«Η αίσθηση της ήττας στη Ρωσία γίνεται ισχυρότερη», πρόσθεσε και υπογράμμισε πως ενώ η χώρα αυτή ήταν άλλοτε σημαντικός παράγοντας στη διεθνή σκηνή, σήμερα είναι ολοένα πιο «απομονωμένη» διπλωματικά. Διαβεβαίωσε εξάλλου ότι ο στρατός του ανακαταλαμβάνει εδάφη καθημερινά.

Ολόκληρη η χώρα, συμπεριλαμβανομένης της χερσονήσου της Κριμαίας, που προσάρτησε η Ρωσία το 2014, θα «απελευθερωθεί», επανέλαβε, προειδοποιώντας ταυτόχρονα τους Ουκρανούς πως ο χειμώνας που έρχεται θα είναι «ο πιο σκληρός στην ιστορία μας» εξαιτίας των ζημιών που προκάλεσαν τα ρωσικά πλήγματα στις ουκρανικές ενεργειακές υποδομές.

Πηγή: pagenews.gr