Η Ουκρανία θα συνεχίσει να μάχεται για τον Μπαχμούτ όσο μπορεί, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Η Ουκρανία θα συνεχίσει να μάχεται για τον Μπαχμούτ όσο μπορεί, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την ίδια στιγμή που οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού άρχισαν να ηχούν ξανά στο Κίεβο.

«Κανείς δεν θα χαρίσει» την ανατολική πόλη «φρούριο» τόνισε. «Θα παλέψουμε όσο μπορούμε. Θεωρούμε το Μπαχμούτ το φρούριο μας».

Η Ουκρανία θα μπορούσε να κρατήσει τη Μπαχμούτ και να απελευθερώσει το κατεχόμενο Ντονμπάς «αν λάμβανε όπλα μεγάλου βεληνεκούς», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Η πόλη Μπαχμούτ στην ανατολική περιοχή Ντονμπάς έχει γίνει το επίκεντρο της ουκρανικής αντίστασης στις έντονες προσπάθειες της Ρωσίας να κατακτήσει την περιοχή.

Ρώσοι αξιωματούχοι είπαν ότι οι δυνάμεις τους περικυκλώνουν το Μπαχμούτ από διάφορες κατευθύνσεις και μάχονται για να αποκτήσουν τον έλεγχο ενός αυτοκινητόδρομου που είναι επίσης σημαντικός για τις ουκρανικές δυνάμεις καθώς με αυτόν τον τρόπο γίνεται ο ανεφοδιασμός της περιοχής.

Ο Ζελένσκι είπε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να πιέζει προς τα ανατολικά και πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα είναι σε θέση να αντέξουν μέχρι να φτάσουν περισσότερα δυτικά όπλα.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ

Πηγή: pagenews.gr