Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες για το HIMARS και άλλα πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων που επιτρέπουν στην Ουκρανία να προχωρήσει ενάντια στις ρωσικές δυνάμεις κατοχής

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι η χώρα του έλαβε από τις ΗΠΑ εξελιγμένα συστήματα αεράμυνας.

Ήταν η πρώτη παραδοχή ότι η Ουκρανία είχε λάβει το Εθνικό Προηγμένο Πυραυλικό Σύστημα Επιφανείας-Αέρος (NASAMS), το οποίο αναζητούσε εδώ και καιρό το Κίεβο και του οποίου η αποστολή εγκρίθηκε από την Ουάσιγκτον στα τέλη του περασμένου μήνα.

“Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιδείξουν ηγετικό ρόλο και να δώσουν στην Ουκρανία τα συστήματα αεράμυνας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Μπάιντεν για μια θετική απόφαση που έχει ήδη ληφθεί”, είπε ο Ζελένσκι.

«Αλλά πιστέψτε με, δεν αρκεί καν για να καλύψει την πολιτική υποδομή, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, τα σπίτια των Ουκρανών».

Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες για το HIMARS και άλλα πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων που επιτρέπουν στην Ουκρανία να προχωρήσει ενάντια στις ρωσικές δυνάμεις κατοχής.

Η Ουκρανία πραγματοποίησε αντεπιθέσεις αυτόν τον μήνα για να απελευθερώσει από την κατοχή μεγάλες εκτάσεις εδάφους στη βορειοανατολική περιοχή του Χάρκοβο. Έχει κάνει επίσης προόδους στο νότο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr