Εάν η Ρωσία χτυπήσει το προεδρικό μέγαρο στο Κίεβο, η Δύση οφείλει να χτυπήσει το «ρωσικό κέντρο λήψης αποφάσεων» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Εάν η Ρωσία χτυπήσει το προεδρικό μέγαρο στο Κίεβο, η Δύση οφείλει να χτυπήσει το «ρωσικό κέντρο λήψης αποφάσεων» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνέντευξή του στα καναδικά δίκτυα CTV και CBC.

«Αν χτυπήσεις τη Μπάνκοβα, (η οδός όπου βρίσκεται το προεδρικό μέγαρο στο κέντο του Κιέβου) τότε θα υπάρξει χτύπημα εκεί όπου βρίσκεσαι. Αυτός που δίνει διαταγές για δολοφονία ανθρώπων, αν το κάνεις αυτό θα πρέπει να ξέρεις ότι σε ένα δευτερόλεπτο, ανεξάρτητα του αποτελέσματος του χτυπήματός σου, θα υπάρχει χτύπημα στο κέντρο αποφάσεών σου, στη χώρα σου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ότι η Ρωσία έχει εξαπολύσει πλήγματα επί των ουκρανικών υποδομών σε πολύ ευρεία κλίμακα, και πρόσθεσε ότι ο ουκρανικός στρατός θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις ήδη πολύ καλές του επιδόσεις στην κατάρριψη των ρωσικών πυραύλων και drones με την βοήθεια των συμμάχων της Ουκρανίας.

«Η γεωγραφική κλίμακα αυτών των τελευταίων μαζικών πληγμάτων είναι πολύ ευρεία», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε βραδινό του βιντεομήνυμα, διευκρινίζοντας ότι έχουν πληγεί περιοχές της δυτικής, της κεντρικής και της νότιας Ουκρανίας.

«Φυσικά δεν έχουμε τις τεχνικές δυνατότητες να καταρρίπτουμε το 100% των ρωσικών πυραύλων και drones. Είμαι βέβαιος ότι, σταδιακά, θα το καταφέρουμε, με την βοήθεια των συμμάχων μας. Ήδη τώρα, καταρρίπτουμε την πλειονότητα των πυραύλων cruise, την πλειονότητα των drones».

Ρωσικοί πύραυλοι σφυροκόπησαν χθες Σάββατο ενεργειακές και άλλες υποδομές στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα να προκληθεί ολική διακοπή στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές, όπως ανακοίνωσε το Κίεβο, ενώ οι ρωσικές αρχές κατοχής στη Χερσώνα κάλεσαν τους πολίτες να εγκαταλείψουν την περιφέρεια.

Ζελένσκι: Μαζικά ρωσικά πλήγματα στο ενεργειακό δίκτυο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απήθυνε έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν την κατανάλωση ρεύματος.

Στο χθεσινοβραδυνό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του μέσω του καναλιού στο telegram, σημείωσε πως η σταθερότητα της βιομηχανίας ηλεκτρικής ενέργειας ολόκληρου του κράτους μας εξαρτάται από κάθε πόλη και περιοχή της Ουκρανίας, ζητώντας να περιοριστεί η χρήση συσκευών που καταναλώνουν πολύ ρεύμα.Παράλληλα κάλεσε τους Ουκρανούς να ακολουθούν τις ειδοποιήσεις των τοπικών αρχών και των εταιρειών ηλεκτρισμού σχετικά με το πότε και πού μπορεί να υπάρχουν διακοπές ρεύματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr