Ένταση επικρατεί στην πολιτική σκηνή της χώρας λόγω της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, με την κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης να φουντώνει. Μάλιστα, πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας και πιο συγκεκριμένα, της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, προέβη σε σχετική με το ζήτημα ανάρτηση.

Ο λόγος για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο ο οποίος μέσω δημοσίευσής του στο Twitter, ζητά να δοθούν όλα τα έγγραφα στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Mετά τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος ξεκαθάρισε με δηλώσεις του ότι δεν παρεκκλίνει από τις θέσεις της κυβέρνησης αλλά αιτείται να δοθούν όλα τα έγγραφα στον Δημήτρη Κουφοντίνα τώρα και ο πρώην υπουργός της ΝΔ, με δηλώσεις του εγκαλεί ουσιαστικά την κυβέρνηση ότι εξωθεί στον θάνατο τον «Λουκά» της 17 Νοέμβρη.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος λοιπόν, με ανάρτησή του, τονίζει ότι «το κράτος δικαίου δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρεί την ανθρώπινη ζωή». «Η θανατική ποινή δεν ισχύει στη χώρα μας. Η εκδίκηση ακόμα κι αν ένα μέρος της κοινωνίας την συγχωρεί, δεν έχει θέση στον νομικό πολιτισμό μας! Η σιωπή είναι ανοχή και συνέργεια σε θάνατο», καταλήγει στο ποστ του στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθεί η δημοσίευση στο Twitter:

Ωστόσο, η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής απάντησε στη συνήγορο του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, αναφορικά με τις αιτιάσεις της περί μη χορήγησης αντιγράφων των αποφάσεων. «Στις 28-12-2020 ο κρατούμενος υπέβαλε αίτημα για τη χορήγηση αντιγράφων των αποφάσεων που αφορούν την μεταγωγή του. Στις 17 – 01 – 2021, ο Κουφοντίνας, διά της συνηγόρου του, επανυποβάλει το αίτημα για χορήγηση των αντιγράφων.

Στις 18 – 02 – 2021, και παρά το γεγονός ότι ο Σωφρονιστικός Κώδικας δεν προβλέπει τέτοια υποχρέωση της Διοίκησης, παρά μόνον όταν αυτές αφορούν σε απόρριψη αιτήσεων κρατουμένου για τη μεταγωγή του σε άλλο Κατάστημα Κράτησης, κοινοποιούνται στον Κουφοντίνα, διά της συνηγόρου του:

  • η απόφαση της ΚΕΜ για τη μεταγωγή του από τις αγροτικές φυλακές του Βόλου στον Κορυδαλλό.
  • η απόφαση της ΓΓΑΠ για την μεταγωγή του από τον Κορυδαλλό στον Δομοκό.
  • η προγενέστερη της μεταγωγής απόφαση της ΓΓΑΠ περί απαγορεύσεως φυλακίσεων στον Κορυδαλλό, λόγω έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού.
  • το έγγραφο της διεύθυνσης του Κ.Κ. Κορυδαλλού, διά του οποίου δηλώνεται η αδυναμία παραλαβής των δύο κρατουμένων που προορίζονταν για τον Κορυδαλλό.
  • η απόφαση της ΚΕΜ που επικύρωσε την απόφαση μεταγωγής. Χορηγήθηκε μέχρι και απόσπασμα του ΦΕΚ, με τον νόμο 4760/2020.

Παρότι λοιπόν, δεν προβλέπεται εκ του νόμου η χορήγηση εγγράφων, εντός εύλογου διαστήματος δόθηκαν όλα τα σχετικά έγγραφα. Επομένως, η κυρία Κούρτοβικ έχει στα χέρια της όλα τα αντίγραφα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 28-2-2021, ο Κουφοντίνας δια της συνηγόρου του, υπέβαλε αίτημα για τη χορήγηση επικυρωμένων εγγράφων υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να προσφύγει με ανεπικύρωτα έγγραφα».

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr