Τη συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου και της Ελλάδος με την πανεπιστημιακή κλινική της Λάρισας για τη δημιουργία ηπατικής κλινικής στη Μεγαλόνησο ανακοίνωσαν οι υπουργοί των δύο χωρών

Τη συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου και της Ελλάδος με την πανεπιστημιακή κλινική της Λάρισας για τη δημιουργία ηπατικής κλινικής στη Μεγαλόνησο, ανακοίνωσαν σαν οι υπουργοί Θάνος Πλεύρης και Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο φιλανθρωπικού ποδοσφαιρικού αγώνα στο οποίο αγωνίστηκε, όπως και ο Κύπριος ομόλογός του Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο κ. Πλεύρης είπε ότι «από αύριο θα ξεκινήσουμε να δούμε το πλαίσιο της συνεργασίας με την Πανεπιστημιακή Κλινική στη Λάρισα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και το Υπουργείο Υγείας». Ο κ. Χατζηπαντέλα από πλευράς του δήλωσε πολύ χαρούμενος, «που ξεκινάμε αυτή τη συνεργασία και υλοποιούμε ακόμα μια δέσμευση» για να βελτιώσουμε τις θεραπείες των ασθενών μας.

Ο φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας διεξήχθη στο στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στη Λάρνακα για την ενίσχυση του έργου του Συνδέσμου Ασθενών Ήπατος και Φίλων Κύπρου Προμηθέας, μεταξύ των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της Ανόρθωσης και της Αθηένου. Με τη φανέλα της Ανόρθωσης αγωνίστηκα και οι δύο Υπουργοί.
Λευκωσία: Μνημόνια συνεργασίας και συναντίληψης υπουργών Υγείας Κύπρου - Ελλάδος - ertnews.gr

Ο κ. Πλεύρης δήλωσε ότι «με πολύ μεγάλη χαρά ολοκληρώνω την επίσκεψη μου στην Κύπρο με τον φίλο τον Μιχάλη τον Υπουργό Υγείας της Κύπρου σε ένα φιλανθρωπικό παιχνίδι για ένα πολύ σημαντικό σκοπό, και για την προσπάθεια την οποία κάνετε». Το σημαντικό, σημείωσε, είναι ότι μαζί με αυτό το παιχνίδι και μετά από πρόταση του Υπουργού Υγείας της Κύπρου «εγκαινιάζουμε κιόλας την έναρξη – πέραν από το μνημόνιο που υπογράψαμε για τα θέματα υγείας- να υπάρξει μια πιο στοχευμένη συνεργασία στο κομμάτι της ηπατικής κλινικής που έχουμε και εμείς στην Ελλάδα και υπάρχει μάλιστα η συνεργασία που θέλουμε να κάνουμε με την Πανεπιστημιακή Κλινική της Λάρισας».

Όπως είπε, «ήδη από αύριο θα ξεκινήσουμε να μπούμε σε αυτή την διαδικασία ώστε να υπάρξει μια συνεργασία ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε την τεχνογνωσία εδώ πέρα στην Κύπρο», ευχόμενος και με την προσπάθεια του Κύπριου ομολόγου του, «να μπορέσει να υπάρξει και μια κλινική εδώ πέρα στην Κύπρο και να βοηθήσουμε εμείς στο να στηθεί αυτή η κλινική με την τεχνογνωσία που υπάρχει, αλλά και από αύριο θα ξεκινήσουμε να δούμε το πλαίσιο της συνεργασίας με την Πανεπιστημιακή Κλινική στη Λάρισα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και το Υπουργείο Υγείας».

Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα από πλευράς του, αφού ευχαρίστησε τον κ. Πλεύρη, είπε ότι αυτή η συνεργασία δίνει τη δυνατότητα «να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες που παρέχουμε ως κράτος στους ασθενείς μας». Αυτό, είπε, ήταν ένα ζήτημα που του το είχε θέσει η Πρόεδρος του Συνδέσμου Προμηθέας, που ασχολείται με ασθενείς με ασθένειες για το ήπατος και δήλωσε πολύ χαρούμενος « που ξεκινάμε αυτή την συνεργασία και υλοποιούμε ακόμα μια δέσμευση που είχαμε κάνει σε αυτό τον Σύνδεσμο για να βελτιώσουμε τις θεραπείες των ασθενών μας». Κατά την ίδια στιγμή, είπε «νιώθω και πολύ συγκινημένος που θα μου δοθεί η ευκαιρία να παίξω ποδόσφαιρο με τη φανέλα της ομάδας μου της Ανόρθωσης Αμμοχώστου».
Χατζηπαντέλας: Σημαντική η αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών

Η Γιαννούλλα Κουλλά, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ασθενών Ήπατος και Φίλων Κύπρου «Προμηθέας», στις δικές της δηλώσεις εξέφρασε τη χαρά «που έχουμε σήμερα μαζί μας δυο εκλεκτούς προσκεκλημένους που δείχνουν με έμπρακτο τρόπο την προσφορά τους και τον εθελοντισμό τους». Είναι, πρόσθεσε, «με ευχαρίστηση, που ακούω, τις προσπάθειες του Υπουργού Υγείας Ελλάδος αλλά και του Υπουργού Υγείας Κύπρου, ότι θέλουν να δημιουργήσουν μια ηπατολογική κλινική, να μας βοηθήσουν με την εμπειρογνωμοσύνη τους, το Υπουργείο Ελλάδος ούτως ώστε να υπάρχει ηπατολογική κλινική στην Κύπρο και η περίθαλψη από μια κλινική για τους ασθενείς».

Ευχαρίστησε, επίσης και εκ μέρους δύο άλλων συνδέσμων.

Ο κ. Χατζηπαντέλα χάρισε στον Υπουργό Υγείας της Ελλάδος Θάνο Πλεύρη αναμνηστικό λεύκωμα της Ανόρθωσης Αμμοχώστου, ενώ ο Πρόεδρος του Σωματείου της Ανόρθωσης Χρήστος Χατζηστεφάνου τού χάρισε την επετειακή φανέλα της Ανόρθωσης για τα 110 χρόνια από την ίδρυση της ομάδας της Αμμοχώστου και τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821.

Ο Κωνσταντίνος Δεσπότης εκ μέρους των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της Αθηένου επέδωσε στους δυο Υπουργούς μικρό αναμνηστικό λάβαρο της Αθηένου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr