Υπουργείο Εργασίας: Ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκε σήμερα με τους επικεφαλής των θεσμών στο πλαίσιο της 12ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης της χώρας.

Ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκε σήμερα με τους επικεφαλής των θεσμών στο πλαίσιο της 12ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης της χώρας.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά τη συνάντηση, που έγινε σε καλό κλίμα, ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε την πρόοδο που έχει συντελεστεί σε σχέση με το θέμα των εκκρεμών συντάξεων, καθώς και τις εκτιμήσεις για το αμέσως επόμενο διάστημα, με δεδομένο τον στόχο που έχει τεθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για αύξηση του ρυθμού απονομής των εκκρεμών συντάξεων και δραστική μείωση του στοκ έως το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Ο υπουργός σημείωσε ότι θα ενημερώνει τακτικά τους εκπροσώπους των θεσμών τόσο για την πορεία των εκκρεμών συντάξεων, όσο και για τη διαδικασία απονομής των συντάξεων γενικά, τονίζοντας ότι για το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων το θέμα αντιμετωπίζεται ως κορυφαία προτεραιότητα για λόγους τόσο κοινωνικούς όσο και πολιτικούς και όχι απλώς ως συμμόρφωση με μία μνημονιακή υποχρέωση.

Εκκρεμείς συντάξεις: Συνάντηση Χατζηδάκη με υπαλλήλους του ΕΦΚΑ

Συνάντηση πραγματοποίησε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης με υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, παρουσία του Διοικητή κ. Παναγιώτη Δουφεξή όπου μεταξύ άλλων συζήτησαν πως υπάρχει σημαντική αποκλιμάκωση στις εκκρεμείς συντάξεις στο τ. ΤΣΑΥ, στο τ. ΤΑΝ και σε αρκετό βαθμό και στο τ. ΤΣΜΕΔΕ.

Ο Υπουργός Εργασίας ενημερώθηκε για την σημαντική αποκλιμάκωση, σε ποσοστό άνω του 85%, που παρατηρείται στις εκκρεμείς συντάξεις των τριών τ. Ταμείων. Πρόκειται για τρία από τα πλέον προβληματικά τ. Ταμεία με συσσώρευση χιλιάδων συνταξιοδοτικών αιτήσεων υγειονομικών, νομικών και μηχανικών που η εκκαθάριση τους καθυστερούσε για χρόνια (κάποιες από αυτές από το 2016).

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr