Υπουργείο Εργασίας: Δέκα στόχοι για την αγορά εργασίας, τα ασφαλιστικά ταμεία, την πρόνοια, τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους, έθεσε το υπουργείο Εργασίας στον προϋπολογισμό του 2022.

Δέκα στόχοι για την αγορά εργασίας, τα ασφαλιστικά ταμεία, την πρόνοια, τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους, έθεσε το υπουργείο Εργασίας στον προϋπολογισμό του 2022. Μάλιστα, οι δαπάνες είναι αυξημένες κατά 10% σε σχέση με τον προϋπολογισμό του ΣΥΡΙΖΑ το 2019.

Ποιοι οι δέκα στόχοι

  • 1. Καλύτερη αξιοποίηση των πόρων ύψους 5 δισ. ευρώ  του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ, με προγράμματα για την κατάρτιση, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
  • 2. Εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας που είναι εγγύηση για τα ωράρια των εργαζομένων και σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας που θα διασφαλίσει ανεξαρτησία στους ελέγχους.
  • 3. Νομοσχέδιο εκσυγχρονισμού του ΟΑΕΔ και του συστήματος κατάρτισης για να μην γίνεται σπατάλη πόρων και να καταστεί η κατάρτιση ουσιαστικό εφόδιο εργαζόμενων και άνεργων.
  • 4. Λειτουργία του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης ΤΕΚΑ, ως αποτέλεσμα της Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης για τη Νέα Γενιά, που εισάγει τους «ατομικούς κουμπαράδες» στις επικουρικές συντάξεις των νέων και δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε να πάρουν επικουρικές που θα είναι μεγαλύτερες από 43% έως 68% από τις σημερινές.
  • 5. Κάρτα Αναπηρίας για 180.000 ΑμεΑ και ενεργοποίηση του Προσωπικού Βοηθού, αρχικά για 1.000 συνανθρώπους μας με βαριές αναπηρίες.

Αγορά εργασίας

  • 6. Πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» για τη φύλαξη νηπίων ηλικίας από δύο μηνών έως 2,5 ετών σε περιοχές που δεν υπάρχει μεγάλη πυκνότητα βρεφονηπιακών σταθμών. Και δημιουργία  120 μονάδων παιδικής μέριμνας σε μεγάλες επιχειρήσεις για 2.500 βρέφη και νήπια.
  • 7. Βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη, στην οποία ήδη συμβάλλει ο ενιαίος αριθμός 1555, στον οποίο έχουν γίνει πάνω από 700.000 κλήσεις σε λιγότερο από 5 μήνες,  με ποσοστό άμεσης απάντησης που κλείνει το θέμα στο 85%
  • 8. Συνέχιση της προσπάθειας για την επιτάχυνση της απονομής εκκρεμών συντάξεων, έτσι ώστε μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2022 να λυθεί το χρόνιο αυτό πρόβλημα.
  • 9. Νομοσχέδιο εκσυγχρονισμού του ΕΦΚΑ με στόχο να μπουν γερά θεμέλια για την ουσιαστική αναβάθμιση της λειτουργίας του.
  • 10. Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού -όπως ήδη εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- η οποία θα αντανακλά την ανάπτυξη της οικονομίας και θα οδηγεί σε ένα κοινωνικό μέρισμα ανάπτυξης για τους εργαζομένους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr