Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο Μάνος Δασκαλάκης ανεβαίνει σήμερα στο βήμα του μάρτυρα στη δίκη του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατά της εν διαστάσει συζύγου του, Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο του πρώτου παιδιού τους, της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Ο πατέρας των τριών παιδιών που, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη οδηγήθηκαν στον θάνατο από τα χέρια της μητέρας τους, θα συνεχίσει σήμερα την κατάθεση που ξεκίνησε στις 31 Ιανουαρίου στο δικαστήριο, με τη διαδικασία να προχωρά με την εξέτασή του από τον συνήγορο της 34χρονης, Αλέξη Κούγια.

Όπως όλα δείχνουν ο συνήγορος της 34χρονης προσωρινά κρατούμενης κατηγορούμενης, σκοπεύει να δυσκολέψει πολύ τον πατέρα των τριών παιδιών που στέκεται στην πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας.

Ο κ. Κούγιας είπε, μάλιστα, έξω από το δικαστήριο στην προηγούμενη συνεδρίαση πως στην επόμενη δικάσιμο, δηλαδή στη σημερινή, «κάποιος θα βρεθεί κατηγορούμενος», φροντίζοντας να διευκρινίσει πως δεν εννοεί κάποιον νέο κατηγορούμενο για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Ο μάρτυρας είπε στο δικαστήριο ότι «τη στήριξα την κατηγορούμενη ως όφειλα μέχρι που συνελήφθη» καθώς δεν υπήρχε το παραμικρό στοιχείο, όπως ανέφερε, που να τον κάνει να αμφιβάλει για τη μητέρα των παιδιών του. Είπε, επίσης, πως εκ των υστέρων δίνει άλλη ερμηνεία σε γεγονότα και πλέον, στηρίζοντας τις παραδοχές του κατηγορητηρίου, συνδέει τα περιστατικά που εμφάνιζαν τα παιδιά, με κρίσεις στη σχέση του με την Ρούλα Πισπιρίγκου.

Όπως είπε ο Μάνος Δασκαλάκης, ο χαμός της Τζωρτζίνας σχετίζεται άμεσα με την απόφαση του να φύγει για ακόμη μία φορά από το σπίτι, όπου είχε επιστρέψει όταν η 9χρονη έμεινε καθολικά ανάπηρη μετά από επεισόδιο ανακοπής που υπέστη στο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλάκη η άρνηση του να δεχθεί την πρόταση της 34χρονης να «τα βρουν» και αντίστοιχα η δική της άρνηση να δεχθεί ότι η επιστροφή του αφορούσε αποκλειστικά στην κατάσταση του παιδιού, ήταν αυτή που οδήγησε το κοριτσάκι ξανά, στο νοσοκομείο και εν συνεχεία στην απώλεια του.

«Το έκανε για να με τιμωρήσει» είπε ο μάρτυρας στο δικαστήριο, δίνοντας αφορμή στην υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου να δηλώσει πως με αυτήν την εκδοχή, ο Μάνος Δασκαλάκης «κονιορτοποίησε το κατηγορητήριο». Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, ο ισχυρισμός του μάρτυρα στο δικαστήριο είναι εντελώς διαφορετική συνθήκη από εκείνη που δέχεται το παραπεμπτικό βούλευμα το οποίο θεωρεί κίνητρο των δολοφονιών την εμμονή της 34χρονης να «κρατήσει στο σπίτι» τον μέχρι τότε σύζυγο της.

Ο 31χρονος πατέρας αναμένεται πως σήμερα θα ερωτηθεί για όλα και φέρεται να είναι προετοιμασμένος για τη «μάχη» ουσίας, αλλά και εντυπώσεων, στην οποία θα κληθεί όχι μόνο να επαναλάβει εκείνα που έχει σημειώσει στην προηγούμενη συνεδρίαση η υπεράσπιση της άλλοτε συζύγου του, αλλά και σε εκείνα που θα θελήσει να αναδείξει ο κ. Κούγιας ο οποίος εξαρχής έχει αμφισβητήσει τα πάντα δηλώνοντας πως η υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου είναι μία «δικαστική πλάνη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr