Προσωρινά ελεύθερος με βραχιολάκι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, αποφάσισαν οι Βελγικές Αρχές.

Προσωρινά ελεύθερος με βραχιολάκι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, αποφάσισαν οι Βελγικές Αρχές.Η εισαγγελία με απόφασή της ανακοίνωσε πως ο σύντροφος της Εύας Καϊλή αποφυλακίζεται με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, με την ΕΡΤ να αναφέρει πως αναμένεται αύριο να αφεθεί ελεύθερος.

Για την απόφαση, ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση, ωστόσο, όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, δεν αναμένεται να το πράξει.

Να τονιστεί πως εκκρεμεί και η έφεση της πλευράς Καϊλή.

Η απόφαση της εισαγγελίας

Σχετικά με απόφαση του Τμήματος του Συμβουλίου για την υπόθεση της διαφθοράς, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ο F. G. εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον του τμήματος Συμβουλίου του Πρωτοδικείου των Βρυξελλών.

Το συμβούλιο επιβεβαίωσε σήμερα την προληπτική κράτηση του F. G., αλλά υπό τους όρους του ηλεκτρονικού βραχιολιού.

Εάν συμμορφωθεί με την απόφαση αυτή, θα εμφανιστεί ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών. Η ομοσπονδιακή εισαγγελία δεν θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής.

Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες αυτή τη στιγμή. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τυχόν νέες εξελίξεις με δελτίο τύπου.

Πηγή: pagenews.gr