Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε σε περίπου 100 απόφοιτους του φετινού προγράμματος «Obama Foundation Leaders» σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε σε περίπου 100 απόφοιτους του φετινού προγράμματος «Obama Foundation Leaders» σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.O πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, απευθυνόμενος σε περίπου 100 απόφοιτους του φετινού προγράμματος «Obama Foundation Leaders»σε συνάντηση που έγινε σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, είπε: “Σκεπτόμενοι την πιο βαθιά επίδραση που είχε η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή, δυτική και παγκόσμια Ιστορία, αυτή είναι αξιοσημείωτη, εν μέρει επειδή βρισκόταν στο σταυροδρόμι της Ανατολής, της Δύσης, του Βορρά και του Νότου, υπήρχε εμπόριο, ναυτιλία και ανταλλαγή ιδεών, όπως αυτή που γίνεται μεταξύ των αποφοίτων εδώ“.

Η εκδήλωση διήρκεσε περίπου 75 λεπτά και τέσσερις απόφοιτοι του προγράμματος από τη Σλοβακία, τη Μαλαισία, τη Ζιμπάμπουε και τη Ναμίμπια συνομίλησαν με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, με τον κ. Ομπάμα να τους θέτει ερωτήματα για τα όσα αποκόμισαν συμμετέχοντας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, για τα όνειρά τους, για την έννοια της ενσωμάτωσης αποκλεισμένων από την κοινωνία ανθρώπων, αλλά και για το πώς ορίζουν την έννοια της ηγεσίας μέσα από τις προσωπικές τους αξίες. Ο κ. Ομπάμα σχολίασε μεταξύ άλλων ότι “ανυπομονώ να σας δω να συνεχίζετε να αλλάζετε τον κόσμο”.

Η υποδοχή του κ. Ομπάμα στην αίθουσα ήταν ενθουσιώδης, με τους απόφοιτους του φετινού προγράμματος να τον υποδέχονται με παρατεταμένα χειροκροτήματα. Μαζί του επί σκηνής βρέθηκε η αδερφή του, Μάια Σοετόρο Εντζί, σύμβουλος του Ιδρύματος Ομπάμα.

Την εκδήλωση άνοιξε η Ελληνίδα συμμετέχουσα στο πρόγραμμα του 2023, Ελπίδα Κόκκοτα, ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού “Mexoxo”. Να σημειωθεί ότι αύριο (Πέμπτη 22 Ιουνίου), ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί σε συζήτηση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μεταξύ του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και του προέδρου του ΙΣΝ Ανδρέα Δρακόπουλου στο πλαίσιο του SNF Nostos Conference, για τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών.

Πηγή: pagenews.gr