Υγειονομικοί χαμηλοσυνταξιούχοι ΑμεΑ: Μήνας πληρωμών για πολλές κοινωνικές ομάδες ξεκινά από σήμερα καθώς μέχρι τέλος του μήνα θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα για το Δώρο Χριστουγέννων, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, υγειονομικοί και τα Άτομα με Αναπηρία bonus και έκτακτο βοήθημα.

Μήνας πληρωμών για πολλές κοινωνικές ομάδες ξεκινά από σήμερα καθώς μέχρι τέλος του μήνα θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα για το Δώρο Χριστουγέννων, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, υγειονομικοί και τα Άτομα με Αναπηρία bonus και έκτακτο βοήθημα. Παράλληλα, θα δοθεί διπλό ΚΕΑ σε πάνω από 270.000 δικαιούχους ενώ θα πληρωθούν και τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ.

Τι ισχύει για υγειονομικούς, ΑμεΑ και χαμηλοσυνταξιούχους

Υγειονομικοί

Θα δοθεί επίδομα ίσο προς το ήμισυ του καταβαλλομένου μηνιαίου βασικού μισθού με την μισθοδοσία Δεκεμβρίου στους υγειονομικούς των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και του ΕΚΑΒ.

Αναμένεται το βοήθημα να λάβουν περί τους 100.000 υγειονομικούς με κόστος περί τα 90 εκατ. Ευρώ.

Χαμηλοσυνταξιούχοι

Θα δοθεί ενίσχυση για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στην ενέργεια και σε βασικά είδη στους ευάλωτους συνταξιούχους.

Δικαιούχοι:

  • Συνταξιούχοι που έχουν ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 7.200 ευρώ (600 ευρώ μηνιαίως) και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 14.400 ευρώ.
  • Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού, δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολο της το ποσό των 200.000 ευρώ. Η ενίσχυση θα καταβληθεί τέλη Δεκεμβρίου.
  • Ύψος ενίσχυσης: 250 ευρώ συν 50 ευρώ για τα εξαρτώμενα μέλη. Αφορά περίπου 830.000 συνταξιούχους που πληρούν τα κριτήρια. Κόστος: 210 εκατ. ευρώ.

ΑμεΑ

Θα δοθεί ενίσχυση για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στην ενέργεια και σε βασικά είδη στους συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες.

  • Δικαιούχοι είναι όσοι λαμβάνουν επίδομα ΑΜΕΑ του ΟΠΕΚΑ.
  • Το ύψος της ενίσχυσης θα ανέλθει σε 250 ευρώ για περίπου 173.000 δικαιούχους.
  • Η ενίσχυση θα καταβληθεί τέλη Δεκεμβρίου
  • Το κόστος ανέρχεται σε 43,5 εκατ. ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr