21 Ολυμπιονίκες εντάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις μεταξύ τους ο Λευτέρης Πετρούνιας και οι Ιστιοπλόοι Μάντης – Καγιαλής 

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε  την ένταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις είκοσι ενός νέων Ολυμπιονικών, με την Απονομή Ιδιότητας Εφέδρων εν Ενεργεία Αξιωματικών, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων «Ιωάννης Καποδίστριας» του ΥΠΕΘΑ. 

21 Ολυμπιονίκες εντάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις μεταξύ τους ο Λευτέρης Πετρούνιας και οι Ιστιοπλόοι Μάντης – Καγιαλής 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υποδέχθηκε τους Ολυμπιονίκες προκειμένου να τους τιμήσει για τα επιτεύγματα που επέτυχαν και χάρισαν υπερηφάνεια, τιμή και συγκίνηση στην ελληνική κοινωνία. 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι «Η ένταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις των Ολυμπιονικών μας αποτελεί ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς τους στη χώρα» ενώ στο χώρο βρέθηκαν οι Ολυμπιονίκες Λευτέρης Πετρούνιας, οι Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής, η Σοφία Παπαδοπούλου, η Εθνική Ομάδα Πόλο με τους υπόλοιπους Έλληνες πρωταθλητές όπως την Άννα Κορακάκη, Στέφανο Ντούσκο, Κατερίνα Στεφανίδη, Μίλτο Τεντόγλου να απουσιάζουν λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων. 

Η σχετική ΚΥΑ μεταξύ των Υπουργείων Πολιτισμού & Αθλητισμού και Εθνικής Άμυνας υπεγράφη τον Αύγουστο του 2021. Η διαδικασία ένταξής τους, η οποία ξεκίνησε το Νοέμβριο το 2022, ευρίσκεται σε ιδιαίτερα προχωρημένο στάδιο, καθόσον αναμένονται οι αποφάσεις των Ανωτάτων Υγειονομικών Επιτροπών, ώστε να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. 

Παρόντες στην τελετή ήταν ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Φραγκίσκος Λελούδας ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ,  ο Υπαρχηγός ΓΕΑ Υποπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Πανίδης και ο Διευθυντής του ΑΣΑΕΔ Πλοίαρχος Δημήτριος Ανδριόπουλος.

Πηγή: pagenews.gr