Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου άσκησε κριτική για το εργασιακό νομοσχέδιο. Να θυμίσουμε ότι η ίδια έχει αναφέρει πως η αγορά εργασίας καταρρέει και πως η Κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη πολιτική.

«Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υφίσταται Υπουργείο Εργασίας, αλλά «Υπουργείο εργασιακής απορρύθμισης και συνδικαλιστικής καταστολής» σχολίασε η τομεάρχη Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Σχετικά με το εργασιακό νομοσχέδιο

«Ο Υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης με το αντεργατικό νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή και τις δηλώσεις του προκαλεί την κοινή γνώμη και προσβάλλει τη νοημοσύνη των εργαζομένων.

»Τη στιγμή μάλιστα που, με τις νέες διατάξεις του νομοσχεδίου, ουσιαστικά καταργείται το δικαίωμα στην απεργία, και με τη θέσπιση «αστικής ευθύνης» προβλέπονται τιμωρητικές διώξεις και εξοντωτικές συνέπειες για τα εργατικά σωματεία και τους συνδικαλιστές.

»Ρυθμίσεις που, επειδή πλήττουν κατάφωρα τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα, επιχειρεί η κυβέρνηση να «δικαιολογήσει» δια της προσφιλούς της μεθόδου του κοινωνικού αυτοματισμού» αναφέρει σε δήλωσή της.

«Η πλειονότητα αντιλαμβάνεται την κατάργηση του 8ωρου»

Η κα Ξενογιαννακοπούλου επισημαίνει: «Όσον αφορά στο ερώτημα που θέτει ο κ. Χατζηδάκης «ποιός σοβαρός άνθρωπος πιστεύει ότι θα ήταν δυνατό να καταργηθεί το οκτάωρο σε μια χώρα της ΕΕ;», να του απαντήσουμε ότι η πλειονότητα του ελληνικού λαού και το σύνολο των εργαζομένων αντιλαμβάνονται ότι το οκτάωρο καταργείται με το νομοσχέδιο της ΝΔ και τη θέσπιση με ατομική σύμβαση της δεκάωρης εργασίας χωρίς πρόσθετες αποδοχές, αλλά «πληρωμή» σε ρεπό!»

«Είναι προφανές ότι για την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υφίσταται Υπουργείο Εργασίας, αλλά “Υπουργείο εργασιακής απορρύθμισης και συνδικαλιστικής καταστολής”!» καταλήγει. Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά απαντά στα όσα δήλωσε με τη συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου που κατέθεσε στη Βουλή τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ποιος σοβαρός άνθρωπος πιστεύει ότι θα ήταν δυνατόν να καταργηθεί το 8ωρο σε μια χώρα της ΕΕ;».

Παράλληλα ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι «άλλο η απεργία και άλλο η παρανομία» σχετικά με τις προωθούμενες διατάξεις που περιορίζουν ασφυκτικά τα συνδικαλιστικά δικαίωματα και το το δικαίωμα στην απεργία.

Χατζηδάκης

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr