Για το δώρο των Χριστουγέννων, τις συντάξεις και το επίδομα των 800 ευρώ μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ξεκαθαρίζοντας πως «ο κανόνας είναι το επίδομα των 534 ευρώ, πάντα είναι σε αντιστοίχιση της οικονομίας». Μιλώντας στο OPEN TV o υπουργός αναφέρθηκε στο καθεστώς των αναστολών εργασίας, που έχει επιβάλλει σε εργαζόμενους κι επιχειρήσεις ο κορωνοϊός, καθώς και στις αμοιβές των εργαζόμενων, που εργάζονται σε επιχειρήσεις που συμπεριλαμβάνονται στους πληττόμενους ΚΑΔ.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι δεν θα δοθεί άλλο 800άρι, καθώς «το επίδομα 800 ευρώ ήταν η εξαίρεση του Νοεμβρίου. Ο κανόνας είναι το επίδομα των 534 ευρώ. Πάντα είναι σε αντιστοίχιση της οικονομίας, δεν μπορούμε να δώσουμε 800άρι και τον Δεκέμβρη» απάντησε σε ερώτηση που του τέθηκε για το αν υπάρχει περίπτωση λόγω και των εορτών το κονδύλι να αυξηθεί.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως «προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να στηρίξουμε εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Σε λίγο θα πληρώσουμε τις αναστολές των εργαζομένων μιας και τα δημοσιονομικά περιθώρια στενεύουν». Για το δώρο Χριστουγέννων τόνισε ότι θα κατατεθεί μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου.

Για την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτεθειμένος δεν ψηφίζει ένα διαρθρωτικό μέτρο υπέρ των εργαζομένων. Το επίδομα ανεργίας και γενικά τα επιδόματα του ΟΑΕΔ δεν θα επηρεαστούν. Η σκόπιμα αλλοιώνουν την αλήθεια ή δεν ξέρουν να διαβάζουν».

Μιλώντας για τις συντάξεις υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη μείωσης τους, ενώ ενημέρωσε πως στο τέλος του 2021 θα καταβληθούν όλες οι εκκρεμείς συντάξεις. «Όχι μόνο δεν υπάρχει περίπτωση για μείωση συντάξεων, αντιθέτως θα γίνει αύξηση» δήλωσε κατηγορηματικά. Τέλος, για τους πολίτες που έχουν οφειλές σε Ταμεία είπε ότι «δεν θα υπάρξουν 120 δόσεις για παλαιές οφειλές».

Αναλυτικά όλα όσα σημείωσε ο υπουργός Εργασίας:

Νέα πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σήμερα:

Αναφέρεται ότι με απόφαση του κ. Βρούτση πραγματοποιείται σήμερα νέα πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Ειδικότερα, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης συνολικού ποσού ύψους 1.984.000 ευρώ από τον Ε.Φ. 1033-501-0000000, ΑΛΕ 2310989899 οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να προχωρήσει η πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους δικαιούχους εργαζομένων ειδικών κατηγοριών, το σύνολο των οποίων ανέρχεται σε 2.481.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr