Στο πρώτο χριστουγεννιάτικο διάγγελμά του ως μονάρχης της Αγγλίας, προέβη ο βασιλιάς Κάρολος ΙΙΙ, στο οποίο αναφέρθηκε στην προσφάτως αποβιώσασα μητέρα του Βασίλισσα Ελισάβετ.

Ειδικότερα, σε απευθείας μετάδοση από το βασιλικό κανάλι, ο Βασιλιάς της Αγγλίας, Κάρολος αναφέρθηκε στην πίστη του στον ανθρωπισμό σε μία περίοδο «μεγάλου άγχους και δυσκολιών».

Συμπλήρωσε δε, ότι μοιράζεται με «όλη του την καρδιά» την πίστη της μητέρας του στο Θεό και στο λαό. Ο ίδιος μιλούσε από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, όπου αναπαύεται η θανούσα βασίλισσα, από το οποίο η Ελίζαμπεθ εκφώνησε το χριστουγεννιάτικο διάγγελμά της το 1999.

«Υπάρχει πίστη για να αγγίξει κάποιος την εξαιρετική ικανότητα του καθενός, με καλοσύνη και συμπάθεια, με τις ζωές των άλλων και τη λάμψη του φωτός στον κόσμο γύρω τους» συνέχισε ο Κάρολος.

Παράλληλα, μοιράστηκε με το λαό του Ηνωμένου Βασιλείου την αγωνία του για την ευρύτερη συγκυρία, για την οποία τόνισε ότι «σε αυτούς τους καιρούς του μεγάλου άγχους και της δυσκολίας, κυρίως για όσους παγκοσμίως βρίσκονται αντιμέτωποι με πολεμικές διαμάχες ή φυσικές καταστροφές ή για όσους στο εσωτερικό, βρίσκουν τρόπους για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους και για να κρατήσουν τις οικογένειές τους χορτάτες και ζεστές – το βλέπουμε στην ανθρωπιά των λαών».

Το διάγγελμα του βασιλιά Καρόλου, έκλεισε μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για τη Βρετανία, η οποία αναμετρήθηκε με το Brexit, πρωτοφανή πολιτική αστάθεια αποτέλεσμα της οποίας ήταν και η παραίτηση της Λιζ Τρας από το αξίωμα της ως πρωθυπουργού μέσα σε 45 ημέρες καθώς και με το θάνατο της μακροβιότερης έως τότε Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ.

Πηγή: pagenews.gr