Βρετανία: Η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας, που θεωρείται το φαβορί για να αντικαταστήσει τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, έχει πλέον μικρότερο προβάδισμα έναντι του αντιπάλου της, του Ρίσι Σουνάκ

Η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας, που θεωρείται το φαβορί για να αντικαταστήσει τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, έχει πλέον μικρότερο προβάδισμα έναντι του αντιπάλου της, του Ρίσι Σουνάκ, σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις, σύμφωνα με δημοσκόπηση μεταξύ των μελών του κόμματος.

Η Τρας έχει τη στήριξη του 48% των μελών του Συντηρητικού κόμματος συγκριτικά με το 43% που υποστηρίζουν τον πρώην υπουργό Οικονομικών Σουνάκ, σύμφωνα με δημοσκόπηση μεταξύ 807 προσώπων που διενήργησε η εταιρία Techne, από τις 19 έως τις 27 Ιουλίου.

Αυτό υποδηλώνει μια αμφίρροπη και δυσκολότερη μάχη συγκριτικά με προηγούμενη δημοσκόπηση μεταξύ των μελών του Συντηρητικού κόμματος που έγινε από την YouGov στις 20-21 Ιουλίου, στην οποία η Τρας είχε προβάδισμα 24 μονάδων έναντι του Σουνάκ.

Ο Σουνάκ και η Τρας πραγματοποιούν περιοδείες σε όλη τη Βρετανία, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν τις ψήφους των περίπου 200.000 μελών του Συντηρητικού κόμματος, που θα επιλέξουν τον επόμενο πρωθυπουργό με τον νικητή να ανακοινώνεται στις 5 Σεπτεμβρίου.

Οι φόροι έχουν έως τώρα κυριαρχήσει στη μάχη. Ο Σουνάκ έχει κατηγορήσει την Τρας ότι είναι «ανειλικρινής» απέναντι στους ψηφοφόρους με υποσχέσεις για μεγάλες μειώσεις φόρων μόλις αναλάβει καθήκοντα. Ο Σουνάκ δήλωσε ότι θα διασφαλίσει πρώτα ότι ο πληθωρισμός είναι υπό έλεγχο πριν προχωρήσει σε μείωση φόρων, κάτι που σύμφωνα με την Τρας θα οδηγήσει τη χώρα σε ύφεση.

Πάνω από το 60% των μελών του Συντηρητικού κόμματος στη δημοσκόπηση της Techne δήλωσαν ότι η Τρας είχε καλύτερες ιδέες για τους φόρους από τον Σουνάκ, ενώ στηρίζουν επίσης τα σχέδιά της να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό και τη μετανάστευση. Ωστόσο, οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη πως ο Σουνάκ θα φέρει εις πέρας το Brexit και έχει καλύτερες πολιτικές προτάσεις σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση.

Associated Press: Ο Σουνάκ τα δίνει όλα για την ανατροπή της ανατροπής

Ο Ρίσι Σουνάκ ξεκίνησε την εσωκομματική εκστρατεία ως ένα από τα δύο επικρατέστερα φαβορί για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον στην Προεδρία των Συντηρητικών και της Κυβέρνησης. Ωστόσο, το αουτσάιντερ Λιζ Τρας, μέλος της Κυβέρνησης τον προσπερνά και τον αφήνει πίσω της στις δημοσκοπήσεις, επιτυγχάνοντας ποσοστά που υπερβαίνον αισθητά το 60% – 62%. Ο Υπουργός Οικονομικών του Boris δίνει όμως τον υπέρ πάντων αγώνα για την ανατροπή της ανατροπής, δηλαδή για να ανατρέψει την ανατροπή που κατάφερε η Τρας.

Ο Σουνάκ, ένας από τους δύο διεκδικητές για την αντικατάσταση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, υπερασπίστηκε τη Δευτέρα την απόφασή του να παραιτηθεί από την Κυβέρνηση και να συμβάλει στο να τερματιστεί η αμαυρωμένη από σκάνδαλα προεδρική θητεία του Τζόνσον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr