Βρετανία: Διαδηλωτές εμπόδισαν ένα ελληνικό πλοίο που μετέφερε ρωσικό πετρέλαιο από το να ελλημενίσει.

Η Greenpeace προχώρησε στην παρεμπόδιση της εισόδου ενός ελληνικού δεξαμενόπλοιου σε λιμάνι της νότιας Αγγλίας λόγω του ρωσικού φορτίου καυσίμων του με την αστυνομία να προβαίνει σε συλλήψεις.

“Χθες το βράδυ, ακτιβιστές της Greenpeace σταμάτησαν ένα τάνκερ που μετέφερε 33.000 τόνους ρωσικού ντίζελ να ελλιμενιστεί στο Έσσεξ. Εάν η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν πει όχι στη χρηματοδότηση του πολέμου του Πούτιν στην Ουκρανία, τότε θα το κάνουμε για λογαριασμό της”, έγραψε η οργάνωση στο τουίτερ.

Η απόφαση της Βρετανίας για το ρωσικό πετρέλαιο

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δηλώσει ότι θα καταργήσει σταδιακά τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους, γεγονός που σημαίνει ότι τα πλοία με ξένη σημαία που μεταφέρουν ρωσικά φορτία εξακολουθούν να μπορούν να καταπλέουν στα λιμάνια προς το παρόν.

Η Greenpeace είπε ότι 12 ακτιβιστές κατέλαβαν μια προβλήτα το απόγευμα της Κυριακής στην τοποθεσία Navigator Terminals του Τάμεση στο Έσσεξ, όπου το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο προϊόντων πετρελαίου Ανδρομέδα αναμενόταν να εκφορτίσει το φορτίο του.

Τι ανακοίνωσε η αστυνομία

Η αστυνομία του Έσσεξ ανακοίνωσε ότι οι αστυνομικοί κλήθηκαν στο τερματικό σταθμό Navigators αργά το βράδυ της Κυριακής. «Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα ως ύποπτοι για σοβαρή παραβίαση και εργαζόμαστε με τους συνεργάτες μας για να φέρουμε αριθμό ατόμων σε ασφάλεια», ανέφερε σε ανακοίνωση της.

Τα δεδομένα παρακολούθησης του πλοίου Refinitiv έδειξαν ότι το Andromeda είχε καταπλεύσει στο παρελθόν στο ρωσικό λιμάνι του Primorsk και ήταν σχεδόν πλήρως φορτωμένο. Το πλοίο ήταν αγκυροβολημένο στα ανοιχτά της ακτής του Έσσεξ τη Δευτέρα και ανέφερε το Isle of Grain στο Κεντ ως τον επόμενο προορισμό του, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης πλοίων. Ένας εκπρόσωπος της Navigator Terminals παρέπεμψε το σχόλιο στην αστυνομία του Essex.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr