Το κρούσμα της σπάνιας ιογενούς λοίμωξης ανακοίνωσαν το Σάββατο οι βρετανικές υγειονομικές αρχές

Μετά τα κρούσματα κορωνοϊού με το πλήθος παραλλαγών, οξείας – αδιευκρίνιστης αιτίας – ηπατίτιδας σε παιδιά …η συνέχεια ήρθε με την ευλογιά των πιθήκων.

Ένα άτομο στην Αγγλία διαγνώστηκε με μια σπάνια ιογενή λοίμωξη από ευλογιά των πιθήκων που πιστεύεται ότι συνδέεται με ταξίδια στη Δυτική Αφρική, ανακοίνωσαν το Σάββατο οι υγειονομικές αρχές.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι αφορά σε ένα άτομο που ταξίδεψε πρόσφατα στη Νιγηρία,και νοσηλεύεται σε μονάδα ειδικών αναπνευστικών λοιμωδών νοσημάτων στο Guy’s and St Thomas’ NHS Foundation Trust στο Λονδίνο.

«Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η ευλογιά των πιθήκων δεν μεταδίδεται εύκολα μεταξύ των ανθρώπων και ο συνολικός κίνδυνος για το ευρύ κοινό είναι πολύ χαμηλός», δήλωσε ο Colin Brown, διευθυντής κλινικών και αναδυόμενων λοιμώξεων στο UKHSA.

Η ευλογιά των πιθήκων είναι μια σπάνια ιογενής λοίμωξη παρόμοια με την ανθρώπινη ευλογιά, η οποία εξαλείφθηκε το 1980. Αν και η ευλογιά των πιθήκων είναι πολύ πιο ήπια από την ευλογιά, με τα περισσότερα μολυσμένα άτομα να αναρρώνουν μέσα σε λίγες εβδομάδες, σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να είναι θανατηφόρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr