Η Βρετανία ήταν η χώρα που χαλάρωσε τα μέτρα του λοκντάουν αρκετά νωρίτερα από άλλες χώρες. Ο ερχομός του εμβολίου και η καλύτερη επιδημιολογική εικόνα πριν από περίπου έναν μήνα σήμανε την έναρξη της εορταστικής περιόδου με ανοιχτά μαγαζιά και εστιατόρια. Ωστόσο η εικόνα στο Λονδίνο δεν είναι καθόλου καλή και είναι πιθανό να τεθεί στην υψηλότερη βαθμίδα του συστήματος τριών επιπέδων που ισχύει στην Αγγλία για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, σύμφωνα με το BBC.

Η πρωτεύουσα της Βρετανίας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη δεύτερη βαθμίδα των περιορισμών, με τη νέα εξέταση των μέτρων να είναι προγραμματισμένη για τις 16 Δεκεμβρίου.

Η βασική διαφορά μεταξύ της βαθμίδας 2 και της βαθμίδας 3 είναι ότι στη δεύτερη μπορούν να μείνουν ανοικτά υπό περιορισμούς τα μπαρ και τα εστιατόρια. Στην τρίτη όμως βαθμίδα υποχρεούνται να κλείσουν και λειτουργούν μόνο για παράδοση πακέτων κατ΄οίκον. Επίσης προβλέπονται περιορισμοί στις κοινωνικές επαφές.

Την προηγούμενη εβδομάδα η βρετανική κυβέρνηση εξέφρασε ανησυχία για την εξάπλωση του κορονοϊού στα σχολεία του Λονδίνου και ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα μαζικών τεστ.

Υπενθυμίζεται ότι η βρετανική κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή το σύστημα των τριών επιπέδων στην Αγγλία στις αρχές Δεκεμβρίου με στόχο να θέσει υπό έλεγχο το δεύτερο κύμα της πανδημίας covid-19, έπειτα από ένα lockdown διάρκειας ενός μήνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr