Η πίεση στα νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας λόγω κορωνοϊού είναι αφόρητη και έτσι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής γενικού lockdown, όπως αναφέρουν ρεπορτάζ της εφημερίδας The Times και της διαδικτυακής έκδοσης της Daily Mail.

Σύμφωνα με τα ίδια ρεπορτάζ, τα νέα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή την ερχόμενη Τετάρτη (4η Νοεμβρίου) και να ισχύσουν ως την 1η Δεκεμβρίου. «Είναι ο μόνος τρόπος για να σωθούν τα Χριστούγεννα» έχουν συμβουλέψει τον Μπόρις Τζονσον οι επιστήμονες.

Ο Τζόνσον σκοπεύει να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου μεθαύριο Δευτέρα για να αναγγείλει τα νέα μέτρα: όλα τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις θα αναστείλουν τη λειτουργία τους, εξαιρουμένων όσων κρίνεται πως είναι «απολύτως απαραίτητο» να συνεχίσουν και των «εκπαιδευτικών ιδρυμάτων» (βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, γυμνασίων, λυκείων και πανεπιστημίων).

Πάντως, η επιβολή των νέων μέτρων τελεί ακόμη υπό συζήτηση και δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, έγραψαν οι Times επικαλούμενοι ανώτερη κυβερνητική πηγή. Οι αποφάσεις αναμένεται να παρθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο, μετά από πίεση που δέχεται ο Βρετανός πρωθυπουργός από τους επιστήμονές, οι οποίοι υποστηρίζουν πως αν δεν ληφθούν και άλλα μέτρα τον χειμώνα θα νοσήσουν και θα πεθάνουν 85.000 άνθρωποι.

Πώς προέκυψαν οι πληροφορίες

Λεπτομέρειες σχετικά με το νέο lockdown προέκυψαν μετά την αποκάλυψη της αλληλογραφίας του καθηγητή Κρις Γουίτι και τον επικεφαλής του επιστημονικού σύμβουλο Σερ Πάτρικ Βάλανς, προς τον πρωθυπουργό που τον προειδοποιούσε ότι με τους ρυθμούς εξάπλωσης που έχει το δεύτερο κύμα της πανδημίας προβλέπουν ότι όλα τα νοσοκομεία της Αγγλίας θα είναι γεμάτα έως τις 17 Δεκεμβρίου, προτρέποντας τον Τζονσον να προχωρήσει σε περεταίρω ενέργειες και ίσως να εξετάσει το ενδεχόμενο να πάει σε ενα lockdown, όπως έχει γίνει στη Γαλλία.

Οι υγειονομικές Αρχές ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή ότι καταγράφηκαν 24.405 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και ακόμη 274 θανάτους ασθενών εντός 28 ημερών από τη διάγνωση πως τα θύματα είχαν συμπτώματα της COVID-19.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr