Βρετανία: Ξαφνική περιπέτεια για την υποψήφια αρχηγό των Συντηρητικών, Λιζ Τρας, που μπορεί να τις στοιχήσει σε μεγάλο βαθμό της πρωτιά στις επικείμενες εκλογές για την ηγεσία των Τόρις της Βρετανία

Ξαφνική περιπέτεια για την υποψήφια αρχηγό των Συντηρητικών, Λιζ Τρας, που μπορεί να τις στοιχήσει σε μεγάλο βαθμό της πρωτιά στις επικείμενες εκλογές για την ηγεσία των Τόρις της Βρετανία.

Για την ακρίβεια βγήκε στο φως της δημοσιότητας ηχητικό ντοκουμέντο που, όπως αποκαλύπτει ο Guardian, η ηχογράφηση προέρχεται από την περίοδο που η Λιζ Τρας ήταν το Νο2 του υπουργείου Οικονομικών, ως επικεφαλής γραμματέας, μία θέση που κατείχε μέχρι το 2019.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο, άφηνε να εννοηθεί ότι δεν φαινόταν να υπάρχει μεγάλη επιθυμία να αλλάξει η εργασιακή κουλτούρα, ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να γίνει πιο ευημερούμενο, και εξαπέλυε επίθεση κατά των Βρετανών εργαζομένων. «Χρειάζονται περισσότερο σπρώξιμο», λέει χαρακτηριστικά, υπονοώντας ότι δεν έχουν την «ικανότητα» των ξένων ανταγωνιστών.

Το ηχητικό ντοκουμέντο που «καίει» τη Λιζ Τρας

Στην ηχογράφηση που διέρρευσε, η Τρας λέει αρχικά: «Οι Βρετανοί εργαζόμενοι παράγουν λιγότερα ανά ώρα από ό,τι … και αυτό είναι ένας συνδυασμός δεξιοτήτων και εφαρμογών». Και συνεχίζει: «Αν κοιτάξετε την παραγωγικότητα, είναι πολύ, πολύ διαφορετική στο Λονδίνο από την υπόλοιπη χώρα. Αλλά βασικά… αυτό συμβαίνει εδώ και δεκαετίες. Ουσιαστικά είναι εν μέρει θέμα νοοτροπίας και συμπεριφοράς, νομίζω. Είναι η εργασιακή κουλτούρα, βασικά. Αν πάτε στην Κίνα είναι αρκετά διαφορετικά, μπορώ να σας διαβεβαιώσω».

Η υπουργός, η οποία είχε στενή εποπτεία των δημόσιων δαπανών, πρόσθεσε: «Υπάρχει ένα θεμελιώδες ζήτημα της βρετανικής εργασιακής κουλτούρας. Ουσιαστικά, αν πρόκειται να γίνουμε μια πλουσιότερη και πιο ευημερούσα χώρα, αυτό πρέπει να αλλάξει. Αλλά δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι είναι τόσο πρόθυμοι να το αλλάξουν αυτό».

«Στη Βρετανία υπάρχει ένα μικρό θέμα σχετικά με την επιθυμία για εύκολες απαντήσεις. Αυτός είναι ο προβληματισμός μου σχετικά με τις εκλογές και ό,τι προηγήθηκε και το δημοψήφισμα – λέμε ότι όλη η Ευρώπη είναι αυτή που προκαλεί αυτά τα τεράστια προβλήματα… όλοι αυτοί οι μετανάστες προκαλούν αυτά τα προβλήματα. Αλλά στην πραγματικότητα αυτό που πρέπει να συμβεί είναι περισσότερο… περισσότερο σπρώξιμο. Δεν είναι ένα δημοφιλές μήνυμα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr