Η Αν Κιστ-Μπάτλερ είναι η πρώτη γυναίκα που τίθεται επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών GCHQ, καθώς θα αναλάβει τα νέα της καθήκοντα από τον ερχόμενο μήνα.

Η Αν Κιστ-Μπάτλερ είναι η πρώτη γυναίκα που τίθεται επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών GCHQ, καθώς θα αναλάβει τα νέα της καθήκοντα από τον ερχόμενο μήνα.

«Η Αν Κιστ-Μπάτλερ έχει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό στην καρδιά του δικτύου εθνικής ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου. Εχει συμβάλει στην αντιμετώπιση των απειλών που προέρχονται από τρομοκράτες, εγκληματίες του κυβερνοχώρου και κακόβουλες ξένες δυνάμεις. Είναι η ιδανική υποψήφια για να ηγηθεί της GCHQ. Η Αν θα χρησιμοποιήσει την τεράστια εμπειρία της για να κρατήσει το βρετανικό κοινό ασφαλές», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Τζέιμς Κλέβερλι, ανακοινώνοντας τον διορισμό της.

Η Α. Κιστ-Μπάτλερ είναι μητέρα τριών παιδιών και αυτή τη στιγμή υπηρετεί ως αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της ΜΙ5, με αρμοδιότητες, μεταξύ άλλων, τον συντονισμό της υπηρεσίας της με συμμαχικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Είχα το προνόμιο να εργαστώ στη GCHQ πριν από μερικά χρόνια. Γνωρίζω, λοιπόν, πως γίνομαι και πάλι μέλος μιας ομάδας ανθρώπων υψηλού επιπέδου, από διαφορετικά υπόβαθρα, με ευρύ φάσμα δεξιοτήτων, που έχουν όλοι έναν σκοπό: να κάνουμε τη χώρα μας ασφαλέστερη και συνεπώς πιο ευημερούσα. Θέλω με πάθος να συνεχίσω να εξασφαλίζω ότι η GCHQ είναι ένας οργανισμός όπου όλοι μπορούν να αποδώσουν στο μέγιστο», δήλωσε η αμέσως μετά τον διορισμό της.

Θα διαδεχθεί τον σερ Τζέρεμι Φλέμινγκ, o οποίος είχε ανακοινώσει την παραίτησή του από τον Ιανουάριο, έπειτα από έξι χρόνια στη θέση αυτή.

Η GCHQ ( Επιτελείο Κυβερνητικών Επικοινωνιών) είναι η υπηρεσία πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου η οποία ερευνά θέματα του Διαδικτύου που αφορούν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Συνεργάζεται στενά τόσο με την ΜΙ6 και την ΜΙ5, όσο και με την αστυνομία, το υπουργείο Αμυνας, με ανάλογες υπηρεσίες του εξωτερικού, καθώς επίσης και με την ακαδημαϊκή κοινότητα.

H MI5 είναι η μυστική υπηρεσία πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου που συλλέγει και επεξεργάζεται πληροφορίες από το εσωτερικό της χώρας, ενώ η MI6 εστιάζει τις έρευνές της εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr