Ο Μπεν Γουάλας, εκ των φαβορί για τη θέση του Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία των Βρετανών Συντηρητικών, δεν πρόκειται να θέσει τελικά υποψηφιότητα.

Ο Μπεν Γουάλας, εκ των φαβορί για τη θέση του Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία των Βρετανών Συντηρητικών, δεν πρόκειται να θέσει τελικά υποψηφιότητα.

Ιδιαίτερα, ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μ. Γουάλας, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους για τη διαδοχή του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος για την προεδρία του ιστορικού κόμματος.

Χάρη στον χειρισμό του στην κρίση της Ουκρανίας, ο Μπεν Γουάλας έγινε ο πιο δημοφιλής υπουργός μεταξύ των μελών του Συντηρητικού Κόμματος τους τελευταίους μήνες, ξεπερνώντας ακόμη και την υπουργό Εξωτερικών, Λιζ Τρας, σύμφωνα με πρόσφατη, σχετική δημοσκόπηση του Conservative Home.

«Μετά από προσεκτική εξέταση και συζήτηση με τους συναδέλφους και την οικογένειά μου, πήρα την απόφαση να μην διεκδικήσω την προεδρία του Συντηρητικού Κόμματος», έγραψε στο Twitter ο Μπεν Γουάλας, ο οποίος πρόσθεσε: «Δεν ήταν για μένα μια εύκολη επιλογή να το κάνω, αλλά είμαι επικεντρωμένος στην τρέχουσες υποχρεώσεις μου και να κρατήσω ασφαλή αυτή τη σπουδαία χώρα».

Μέχρι στιγμής, τέσσερις προσωπικότητες  έχουν δηλώσει υποψήφιοι για να διαδεχθούν τον Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος.

Πρόκειται για τον Ρίσι Σούνακ, τον Τομ Τογκεντάτ, την Σουέλα Μπράβερμαν και την Κέμι Μπάντενοχ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr