Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας (28/11) θα ξεκινήσει η νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας (28/11) θα ξεκινήσει η νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Η επιτροπή συνέρχεται μετά από αιτήματα που κατέθεσαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, προκειμένου να προσέλθουν και να τοποθετηθούν αναφορικά με τις νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ, αλλά και την λειτουργία του Predator ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Γρηγόρης Δημητριάδης, οι κ.κ. Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος, αφανείς ιδιοκτήτες – όπως τους αποκαλεί η αξιωματική αντιπολίτευση – των εταιρειών KRIKEL και INTELLEXA και ο Ισραηλινός επιχειρηματίας της Intellexa Ταλ Ντίλιαν.

Κανονικά τη Δευτέρα στην Επιτροπή θεσμών της Βουλής ο Γρηγόρης Δημητριάδης

Τη Δευτέρα (28/11) θα συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Όπως είναι γνωστό, τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ – ΚΚΕ κατέθεσαν κοινό αίτημα για να κληθούν στην Επιτροπή τέσσερα πρόσωπα, επικαλούμενα τα νέα στοιχεία που προέκυψαν.

Τα τέσσερα πρόσωπα είναι: ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, οι εκπρόσωποι των εταιρειών που εμπλέκονται με το Predator, Γιάννης Λαβράνος (Krikel) και Φέλιξ Μπίτσιος (Intellexa), καθώς και ο Ταλ Ντίλιαν, ο Ισραηλινός ιδρυτής της Intellexa.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πριν οι κληθέντες ξεκαθαρίσουν το αν θα παραστούν ή όχι έσπευσε να ανοίξει θέμα βίαιης προσαγωγής τους, παρότι, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές η Επιτροπή δεν έχει δικαίωμα, βάσει του Κανονισμού της Βουλής, να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή, καθώς δεν πρόκειται για διαδικασία εξέτασης μαρτύρων, αλλά για διαδικασία ακρόασης. Την ίδια ώρα, όμως, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να προσέλθουν υποχρεωτικώς στη συνεδρίαση και πως δεν μπορεί να γίνει δεκτή η δια υπομνήματος εξέτασή τους.

Πηγή: pagenews.gr