Από την ολομέλεια στη Βουλή, στην οποία κατατέθηκε πριν από λίγες ημέρες και το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με ρυθμίσεις για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την Αστική Κινητικότητα και Μικροκινητικότητα. Και να θυμίσουμε πως ψηφίστηκε από την Ολομέλεια στη Βουλή και το νέο πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις πριν από μία εβδομάδα περίπου.

Επί της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν υπέρ η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής, κατά το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 ενώ «παρών» δήλωσε η Ελληνική Λύση. Επί του συνόλου, ψήφισαν υπέρ η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής, κατά ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 και «παρών» η Ελληνική Λύση. Επί της τροπολογίας για την προμήθεια συσκευών απολύμανσης του αέρα στα οχήματα των αστικών συγκοινωνιών, υπέρ ψήφισε η ΝΔ ενώ «παρών» δήλωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Βουλή

Βουλή

Βουλή: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε;

Νομοτεχνικές βελτιώσεις, που προβλέπουν την υποχρεωτική χρήση κράνους από αναβάτες οχημάτων μικροκινητικότητας, καθώς και την αύξηση σε πέντε, των μαθημάτων πρακτικής εκπαίδευσης για την ισοδυναμία διπλώματος αυτοκινήτου με δίπλωμα δικύκλου έως 125 κυβικά εκατοστά, επέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών στο νομοσχέδιο για την Αστική Κινητικότητα και Μικροκινητικότητα που ψηφίστηκε.

Όπως είπε ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, οι αλλαγές αυτές έγιναν μετά από τη συζήτηση που προηγήθηκε στη Βουλή. Σημειώνεται ότι η πρώτη εισαχθείσα ρύθμιση προέβλεπε σύσταση για τη χρήση κράνους για τα ελαφρά προσωπικά ηλεκτρικά οχήματα ενώ τώρα προβλέπει την υποχρέωση χρήσης του κράνους, εξαιρουμένων των ηλεκτρικών αμαξιδίων των ΑμεΑ. Η δεύτερη εισαχθείσα ρύθμιση προέβλεπε (πλέον της κατοχής διπλώματος Β επί έξι έτη και ηλικία άνω των 27 ετών) την υποχρεωτική πρακτική εκπαίδευση τριών μαθημάτων, ενώ τώρα προβλέπει πέντε μαθήματα.

Κώστας Αχιλλέας Καραμανλής

Βουλή: Τι τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών στην Ολομέλεια;

Κλείνοντας τη συζήτηση στη Βουλή, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη λέγοντας ότι πρέπει να πάρουμε το παράδειγμα της γενναιότητας και της αίσθησης καθήκοντος του τραυματισθέντος αστυνομικού, να τηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να μην επιτρέψουμε να τραυματιστεί άλλο η κοινωνία μας, η χώρα μας έχει υποφέρει στο παρελθόν από διχασμούς και από έριδες, είπε ο κ. Καραμανλής . Αναφέρθηκε επίσης στην άσκηση «αχρείαστης βίας» από κάποιους αστυνομικούς, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι όποιες ευθύνες θα αποδοθούν από την ασκηθείσα ΕΔΕ.

Μιλώντας ειδικότερα για τη «δολοφονική επίθεση» όπως τη χαρακτήρισε, «όσοι συμμετείχαν στη διαδήλωση δεν εξισώνονται με αυτές τις δολοφονικές πράξεις». Παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχει ένα κομμάτι της Αριστεράς που «κλείνει το μάτι στη βία και τόνισε ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να ρίχνει λάδι στη φωτιά».

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr