Πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής το βράδυ της Πέμπτης (4/3) το νέο πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις. Στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε το ΚΚΕ, επί της αρχής, υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν 158 βουλευτές, ενώ 140 βουλευτές καταψήφισαν. Στο άρθρο 15 του νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει ότι η διαδικασία δημοπράτησης των έργων θα μπορεί να ξεκινά πριν από την έκδοση των περιβαλλοντικών όρων και οι δύο διαδικασίες θα προχωρούν παράλληλα, «υπέρ» τάχθηκαν 158 βουλευτές και 140 καταψήφισαν.

Στο άρθρο 219 για τον καθορισμό υπο-περιοχών ήπιας ανάπτυξης, «υπέρ» ψήφισαν 158 βουλευτές και 140 καταψήφισαν. Στην τροπολογία για την αναστολή των πρωτοκόλλων κατεδάφισης, «υπέρ» ψήφισαν 158 βουλευτές, 119 βουλευτές ψήφισαν «κατά» και 21 βουλευτές δήλωσαν «παρών».

Βουλή: Βέλη της κυβέρνησης κατά της αντιπολίτευσης

Το νέο πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις ήταν προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία προσδοκά ότι θα αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία που δημιουργεί ο νέος νόμος, ώστε με διαφάνεια να προχωρήσει γρήγορα η απορρόφηση της «ιστορικής πρόκλησης» των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, κυβερνητικά στελέχη κατηγόρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τηρεί στάση «θολή» ως προς την τροπολογία για την αναστολή των πρωτοκόλλων κατεδάφισης, διότι απέφυγε να απαντήσει στην προτροπή του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων να δηλώσουν οι βουλευτές του «αν πρέπει αύριο κιόλας να βάλουν μπροστά οι μπουλντόζες τις κατεδαφίσεις».

Η Βουλή

Άδωνις Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επέτρεψε την τακτοποίηση αυθαίρετων κτισμάτων σε αιγιαλούς

«Κυβερνούσατε, από τον Ιανουάριο του 2015 και για να γκρεμίσετε τα πρώτα αυθαίρετα, στις 3.9.2018, χρειάστηκε να έχει μεσολαβήσει το Μάτι», είπε από το βήμα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση και την κατηγόρησε ότι θυμήθηκε να γκρεμίσει αυθαίρετα στον Μαραθώνα, για να ενισχύσει το αφήγημά της για το Μάτι.

«Να πώς εσείς ως κυβέρνηση, ερχόσασταν, λίγο προτού τελειώσει η προθεσμία της αναγκαστικής εκτέλεσης κατεδάφισης και δίνατε παράταση. Αυτό κάναμε σήμερα και εμείς. Τότε όμως χωρίς πανδημία και χωρίς κρίση του κορωνοϊού», είπε και πρόσθεσε ότι είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που επέτρεψε την τακτοποίηση αυθαίρετων κτισμάτων σε αιγιαλούς, αλλά αποκλείστηκαν ειδικά τα ιδιωτικά τουριστικά καταλύματα.

«Αυτό έγινε από τη γνωστή ιδεοληψία του ΣΥΡΙΖΑ, στον ιδιωτικό τομέα», ανέφερε και συνέχισε λέγοντας ότι αν δεν ψηφιστεί η τροπολογία θα οδηγηθούν στην καταστροφή υφιστάμενες επιχειρήσεις ιδιωτικών τουριστικών καταλυμάτων, εν μέσω κορωνοϊού. «Εν μέσω κορωνοϊού, που λέμε πώς θα σώσουμε τις επιχειρήσεις από το οριστικό »λουκέτο», είναι τώρα η στιγμή να πάμε να τις καταστρέψουμε εκείνες τις επιχειρήσεις που δεν μπορούν να ρυθμίσουν εκείνη την εκκρεμότητα; Το πρόβλημα το έχει εντοπίσει ο ΣΕΤΕ και έχει προειδοποιήσεις ότι πολλές επιχειρήσεις θα οδηγηθούν στην καταστροφή. Αυτά όμως είναι θέσεις εργασίας. Γι’ αυτό πάμε στον Οκτώβριο για να μην καταστρέψουμε κάποια επιχείρηση που πρέπει να σωθεί, εφόσον πρέπει και μπορεί να σωθεί. Αν δεν πρέπει να σωθεί, τότε θα κατεδαφιστεί. Μέχρι τότε δεν θα πάθει ανεπανόρθωτη βλάβη η δημοκρατία και το περιβάλλον», τόνισε.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr