Βουλή – Αλέξης Τσίπρας: Δεν είναι υποχρεωτικότητα, αλλά οικονομικός εκβιασμός των αδυνάτων – Τι είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την απόφασή του να επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό στους πολίτες άνω των 60 ετών και πρόστιμο 100 ευρώ μηνιαίως άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

«Αυτό που εφαρμόζετε δεν είναι υποχρεωτικός εμβολιασμός. Ξεχωρίζοντας μία κατηγορία και επιβάλλοντας ένα πρόστιμο χωρίς καμία έννοια αναλογικότητας. Αυτό που θέλετε και προχωράτε είναι οικονομικός εκβιασμός για τους αδύναμους και δυνατότητα εξαγοράς για τους ευκατάστατους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι είναι σε πανικό και πηγαίνει «από το άσπρο στο μαύρο», «από το κρύο στον καύσωνα» θυμίζοντας δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη και του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη κατά της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

«Πριν από 20 ημέρες εσείς προσωπικά κ. Μητσοτάκη βάλατε με κάθε τρόπο κατά της αντισυνταγματικότητας… Ο υπουργός Υγείας μας είπε ότι η επέκταση της υποχρεωτικότητας προσκρούει στο Σύνταγμα και στο ΣτΕ και θα ήταν αντισυγματική» σημείωσε, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει την επέκτασή της σε αστυνομικούς και στρατιωτικούς.

Παράλληλα προειδοποίησε ότι πρόκειται για μία απόφαση που εγκυμονεί κινδύνους, με κυριότερο την εκτόξευση της αντιεμβολιαστικής δημαγωγίας.

O κ. Τσίπρας επεσήμανε ακόμη την ανάγκη για άμεσες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr