Βουλγαρία: Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ όρισε τη 2α Οκτωβρίου ως την ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών στη χώρα

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ όρισε τη 2α Οκτωβρίου ως την ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών στη χώρα, των τέταρτων μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης συνασπισμού του μεταρρυθμιστή πρωθυπουργού Κίριλ Πέτκοφ.

Ο Ράντεφ όρισε επίσης τον πρώην υπουργό Εργασίας Γκάλαμπ Ντόνεφ επικεφαλής της υπηρεσιακής κυβέρνησης καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με υψηλό πληθωρισμό, ανησυχίες για την παροχή αερίου και άλλες συνέπειες από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Το υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο θα ασκεί καθήκοντα από τις 2 Αυγούστου έως τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης μετά τις πρόωρες εκλογές.

Το υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο αναμένεται γενικώς να έχει μια πιο ήπια γραμμή απέναντι στη Μόσχα, κάτι που μπορεί να περιλαμβάνει και προσπάθειες για επανάληψη των εισαγωγών ρωσικού αερίου. Μπορεί επίσης να προσπαθήσει να αποκαταστήσει τις σχέσεις με τη Μόσχα μετά την απόφαση της κυβέρνησης Πετκόφ να απελάσει 70 Ρώσους διπλωμάτες εν μέσω ανησυχιών περί κατασκοπείας.

Η Σόφια υποστηρίζει τα μέτρα για τη μείωση της εξάρτησης της ΕΕ από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα

Η Βουλγαρία εκφράζει την υποστήριξή της καταρχήν στα μέτρα που ορίζονται στο Σχέδιο REPowerEU για τη μείωση της εξάρτησης της ΕΕ από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα και για τη συμμετοχή στις προσπάθειες επίτευξης ενός πιο βιώσιμου συστήματος ενέργειας και εξασφάλισης των προμηθειών ενέργειας για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρεται στην επίσημη βουλγαρική θέση, η οποία θα παρουσιαστεί κατά την έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας στο ΒΤΑ.
np_file_148373

Όσον αφορά την ετοιμότητα της ΕΕ σε περίπτωση πλήρους διακοπής των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία ήδη από το 2022, οι προτάσεις στο πακέτο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, λαμβάνοντας υπόψη τις εθνικές ιδιαιτερότητες και τις αρχικές θέσεις κάθε κράτους μέλους, όπως και παρέχοντας την απαραίτητη ευελιξία για την επίτευξη των στόχων, πρόσθεσε το υπουργείο Ενέργειας της Βουλγαρίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr