Να κλείσει το ζήτημα παρερμηνειών που άνοιξε η ρύθμιση για το ακαταδίωκτο των μελών των συνταγματικά κατοχυρωμένων ανεξάρτητων αρχών, επιχείρησε ο υπουργός Εσωτερικών

Αποσύρθηκε οριστικά το άρθρο που είχε συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών όπως ανακοίνωσε ο Μάκης Βορίδης κατά την έναρξη των εργασιών της αρμόδιας επιτροπής τα μέλη της οποίας θα επεξεργαστούν τις ρυθμίσεις του προωθούμενου πολυνομοσχεδίου. Η ρύθμιση αφορούσε το ακαταδίωκτο των μελών των συνταγματικά κατοχυρωμένων ανεξάρτητων αρχών.

Το θέμα που είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης το έκλεισε οριστικά ο υπουργός Εσωτερικών σημειώνοντας πως η εξαίρεση του αδικήματος της παραβίασης του απόρρητου των πληροφοριών από το συνολικό πλαίσιο νομικής προστασίας των στελεχών των ανεξάρτητων αρχών θα αφαιρεθεί καθώς καλύπτεται από την γενική αναφορά σε αδικήματα που τελέστηκαν με δόλο.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάκης Βορίδης: «Θα κατατεθεί νομοθετική βελτίωση με την οποία θα αφαιρείται το εδάφιο “παραβίασαν το απόρρητο των πληροφοριών”. Αλυσιτελώς έχει τεθεί, καλύπτεται η παραβίαση αυτή από την αναφορά στον δόλο. Η παραβίαση του απορρήτου σε κάθε περίπτωση τελείται εκ δόλου. Περιορίζεται λοιπόν το ακαταδίωκτο για την εκ δόλου ενέργεια».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης συμφώνησε ότι η αναφορά ήταν «αλυσιτελής» και έπρεπε να αφαιρεθεί ενώ έσπευσε να υποστηρίξει πως η κυβέρνηση επιχειρεί να εκφοβίσει τα μέλη των ανεξάρτητων αρχών.

Πηγή: pagenews.gr