Οι βουλευτικές εκλογές του 2023 θα διεξαχθούν με τα στοιχεία της νέας απογραφής, τόνισε στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. 

Οι βουλευτικές εκλογές του 2023 θα διεξαχθούν με τα στοιχεία της νέας απογραφής, τόνισε στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.  Σημείωσε ότι βάσει του Συντάγματος, η κατανομή των εδρών θα γίνει με βάση το νόμιμο πληθυσμό της καθε περιοχής και τα στοιχεία θα αυτό θα υπάρχουν απο 31/12 και έπειτα.

Ο κ. Βορίδης εξήγησε ότι υπάρχουν δύο εκδοχές για το τι θεωρείται ως η τελευταία απογραφική πράξη. Η μία να θεωρηθεί η τελευταία απογραφή, δηλαδή το τελευταίο email ή τηλέφωνο, κάτι που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο- Μάρτιο και η άλλη ως τελευταία απογραφική πράξη να θεωρηθεί η τελευταία νομική πράξη που έχει σχέση με την απογραφή, κάτι που δεν έχει ολοκληρωθει.

Αν ληφθεί υπόψη η πρώτη εκδοχή, τα στοιχεία της νέας απογραφής για τις εκλογές ισχύουν από Φεβρουάριο- Μάρτιο του 2023. Αν ληφθεί υπόψη η δεύτερη, τότε ισχύουν από 31/12/23, δηλαδή μετά τις εκλογές. Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα λάβει υπόψη την πρώτη εκδοχή.

Όσον αφορά στις ημερομηνίες των εκλογών σημείωσε ότι οι αυτοδιοικητικές θα γίνουν τον Οκτώβρριο του 2023, στην ημερομηνία που ορίζεται από το νόμο. Για τις εθνικές εκλογές τόνισε ότι ο πρωθυπουργός θα λάβει υπόψη του διάφορες παραμέτρους όπως τις πανελλήνιες εξετάσεις και την περίοδο του καλοκαιριού. Όπως σημείωσε μάλιστα, πολιτικά, ο Απρίλιος είναι ίδιος με τον Ιούνιο.

Γεραπετρίτης: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας και με βάση την απογραφή του 2021

Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας με βάση τη νέα απογραφή του 2021, ξεκαθάρισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, χαρακτηρίζοντας την απλή αναλογική «κανονική βόμβα».

Ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι η επικείμενη συμφωνία των υπουργών Ενέργειας λειτουργεί στην πτώση της τιμής του φυσικού αερίου, ενώ ως προς ενδεχόμενες επόμενες επιδοτήσεις για τους πολίτες σημείωσε ότι θα υπάρχουν, όσο υπάρχει ανάγκη. «Το 40% του πληθωρισμού προέρχεται από τις τιμές στην ενέργεια» πρόσθεσε ακόμη, ξεκαθαρίζοντας ότι αναλόγως των τιμών θα πρέπει να υπάρχει και παρέμβαση του κράτους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr