Ο Μανώλης Σταυρουλάκης γράφει στο pagenews.gr για τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις

Δεν με ενδιαφέρει να κρύψω ότι τον κ. Βορίδη τον είχα κατατάξει οριστικά κάπου στα άκρα δεξιά της σκέψης μου και έτσι, όταν εντάχθηκε στο κυβερνών κόμμα, η πρώτη σκέψη που έκανα ήταν ότι η Νέα Δημοκρατία λειτουργεί σαν «πλυντήριο», ικανό να καθαρίσει παρελθοντικά πολιτικά ατοπήματα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ξάφνιασε ευχάριστα, ωστόσο, δύο φορές. Δεν θέλησε ποτέ να τινάξει από πάνω του τις στάχτες του παρελθόντος. Δεν έκρυψε ότι στα νιάτα του υπήρξε επικεφαλής της νεολαίας της φιλοχουντικής ΕΠΕΝ. Κι αυτό θέλει, όπως και να το κάνουμε, ψυχικό σθένος και πνευματική εντιμότητα, ειδικά όταν έχεις απέναντί σου ένα αριστερό Ιερατείο.

Κι αν έχει καταντήσει κουραστικό, αν όχι γραφικό, να κρατάμε τεφτέρι με τις παρελθοντικές, σχεδόν μετεφηβικές, πολιτικές πεποιθήσεις κάθε ανθρώπου του μάχιμου πολιτεύεσθαι, αυτό δεν σημαίνει αυτομάτως ότι ο εν λόγω πολιτικός της πρώτης γραμμής είναι και άξιος να προσφέρει ουσιαστικές υπηρεσίες στην πατρίδα και την κοινωνία.

Κι εδώ ακριβώς επιφυλάχθηκε μια δεύτερη, ευχάριστη έκπληξη, όταν τον άκουσα, ως διδάσκων στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, να τοποθετείται συγκεκριμένα, μακριά από αερολογίες, για τους τρόπους, με τους οποίους μπορεί να αναβαθμιστεί η λειτουργία του δημοσίου τομέα χάρη και στη σύζευξη της τεχνογνωσίας της διοικητικής συνιστώσας της κρατικής εξουσίας και της κουλτούρας αποτελεσματικότητας που χαρακτηρίζει τον ιδιωτικό τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μάκης Βορίδης μίλησε, στο πλαίσιο του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, για την ανάγκη περαιτέρω διοικητικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες τοποθετούνται χρονικά στα τέλη Μαΐου και οι οποίες προβλέπουν τη θέσπιση ενός νέου συστήματος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και τη νομοθέτηση πριμ παραγωγικότητας, με σκοπό την επίτευξη των στόχων που τίθενται από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Αναβάθμισης.

Τον Υπουργό Εσωτερικών ακολουθεί η φήμη του έξυπνου ανθρώπου. Δεν θα ήταν αυθαίρετη η προσθήκη του πρακτικά έξυπνου ανθρώπου, του πολιτικού που είναι προικισμένος με πρακτικό πνεύμα της αποτελεσματικότητας. Όπως τουλάχιστον αυτό αποτυπώνεται στην έως τώρα υπουργική του θητεία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr