Βόρεια Εύβοια: Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών έκανε γνωστό πως έλαβαν οικονομική ενίσχυση 627 επιχειρήσεις που είχαν πληγεί από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών έκανε γνωστό πως έλαβαν οικονομική ενίσχυση 627 επιχειρήσεις που είχαν πληγεί από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών προχωρούν σήμερα, 22 Δεκεμβρίου, στην πρώτη καταβολή επιχορηγήσεων προς δικαιούχους του ειδικού καθεστώτος για την ενίσχυση επιχειρήσεων στους Δήμους Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού.

Ειδικότερα, πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς 672 δικαιούχων, ποσό συνολικού ύψους 3.467.069,03 ευρώ ως επιχορήγηση.

Οι επιχειρήσεις – δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς που έχουν δηλώσει στο myAADE (myaade.gov.gr) έως το βράδυ, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας.

Προοπτικά, με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των αιτήσεων και των στοιχείων που υποβάλλονται, θα ακολουθήσουν νέες πληρωμές το επόμενο χρονικό διάστημα. Η επιχορήγηση καταβάλλεται σύμφωνα με τους όρους της Ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το «Προσωρινό πλαίσιο» (COVID-19), κατόπιν έγκρισης του καθεστώτος από την Επιτροπή, στην οποία και έχει κοινοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση της ενίσχυσης καθορίζονται με την Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Οι ενδιαφερόμενες για ένταξη στο ειδικό καθεστώς επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ (https://www.aade.gr/mybusinesssupport) έως τη 14 η Ιανουαρίου 2022.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr