Τα προϊόντα “μαϊμού” εντοπίστηκαν σε ηλεκτρονικά καταστήματα, βιοτεχνίες και αποθήκες στη Βόρεια Ελλάδα – Επιβλήθηκαν πρόστιμα

Πρόστιμα συνολικού ύψους 333.250 ευρώ, κατάσχεση και καταστροφή 37.978 τεμαχίων απομιμητικών ειδών, έφεραν οι 28 έλεγχοι της Διυπηρεασιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς σε ηλεκτρονικά καταστήματα, βιοτεχνίες και αποθήκες προμηθευτών ηλεκτρονικών καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα. Επιπλέον ξεκίνησε και η διαδικασία διαγραφής των ιστοσελίδων των ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Πού έγιναν οι έλεγχοι

Tο χρονικό διάστημα από 6 έως και σήμερα,σε 28 ελέγχους σε ηλεκτρονικά καταστήματα, βιοτεχνίες και αποθήκες προμηθευτών ηλεκτρονικών καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Κομοτηνή, Ξάνθη, Σέρρες, Θεσσαλονίκη και Κατερίνη, σε συνεργασία με την Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων Θεσσαλονίκης (ΕΛΥΤ) της ΑΑΔΕ (σε Κομοτηνή, Ξάνθη και Θεσσαλονίκη) και με τη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.

Ποια προϊόντα κατασχέθηκαν

Εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν  37.978 τεμάχια απομιμητικών ειδών ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας, παιχνίδια, αρώματα και άλλα. Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 333.250 ευρώ, ενώ άρχεται από την ΕΘνική Επιτροπή Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με εντολή της ΔΙΜΕΑ, κατ’ εφαρμογή της νομοθεσίας, η διαδικασία διαγραφής των ιστοσελίδων των ηλεκτρονικών καταστημάτων που εμπορεύονταν και διακινούσαν τα προϊόντα «μαϊμού». 

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr