Βία: Σοκαριστικα τα στοιχεία από το πόρισμα νέας έρευνας για την βία κατά των γυναικών στον καιρό της πανδημίας.

Η στατιστική για την ενδοοικογενειακή βία σοκάρει. Σύμφωνα με την ψυχολόγο Στέλλα Αργυρίου, μέσα στην πανδημία, αναζητήθηκε 163 εκατ. φορές στο ίντερνετ το «πώς να χτυπήσω τη γυναίκα μου χωρίς να το καταλάβει κανείς».

Η Στέλλα Αργυρίου μίλησε στον ΣΚΑΪ στον απόηχο της νέας, 13ης γυναικοκτονίας στη χώρα μας, της δολοφονίας της Νεκταρίας από την Κρητη.

«Έχουμε μια δεύτερη πανδημία, αυτή της έμφυλης βίας, την οποία πρέπει να διαχειριστούμε με σοβαρότητα  γιατί δυστυχώς τα περιστατικά πληθαίνουν, και η μια  τραγωδία δίνει τη σκυτάλη στην άλλη» τόνισε η ψυχολόγος, διευκρινίζοντας ότι στην αύξηση των βιαιοπραγιών και των δολοφονιών έχει παίξει ρολό η πανδημία.

Βία

Ευρωκοινοβούλιο: Έμφυλη βία και επιμέλεια τέκνων- επείγουν τα μέτρα προστασίας των θυμάτων

«Η βία έχει μπει μέσα στα σπίτια. Πρέπει να υπάρχει υποστηρικτικό περιβάλλον, για  να μπορέσει η μάνα, η σύζυγος, η σύντροφος να στηριχθεί για να εγκαταλείψει το δυνάστη. Δολοφονούνται και αφήνουν πίσω υποχρεώσεις αφήνουν πίσω παιδιά. Πρέπει αυτές οι γυναίκες να υποστηριχτούν από την πολιτεία» υπογράμμισε η κ. Αργυρίου.

Βία

«Δεν υπάρχει σεβασμός και υπομονή στις σχέσεις, πρέπει να βγούμε καλύτεροι από την πανδημία. Να ασχολούμαστε καθημερινά με το πώς θα γινόμαστε καλύτεροι» τόνισε.

Βία: Εκατομμύρια αναζητήσεις σχετικές με την βία κατά των γυναικών

Η ψυχολόγος αναφέρεται σε παλαιότερη έρευνα της αναπληρώτριας διευθύντριας του Πανεπιστημίου Otago της Νέας Ζηλανδίας, Katerina Standish. Η Standish είχε καταλήξει στο συμπέρασμα πως κατά την πανδημία οι άνθρωποι έψαξαν παγκοσμίως στο Google το «Πώς να χτυπήσεις μια γυναίκα, ώστε να μην το καταλάβει κανείς» 163 εκατομμύρια φορές, παρουσιάζοντας αύξηση 31% σε σύγκριση με το 2019. Παράλληλα, έψαξαν τη φράση «Θα την σκοτώσω όταν φτάσει στο σπίτι» 178 εκατομμύρια φορές και τη φράση «Πώς να ελέγξω τη γυναίκα μου» που αναζητήθηκε 165 εκατομμύρια φορές. Η ίδια έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα πως η φράση «θα με σκοτώσει» αναζητήθηκε στο Google 107 εκατομμύρια φορές, μια αύξηση της τάξης του 84% (!) από το 2019.

Παράλληλα, έψαξαν τη φράση «Θα την σκοτώσω όταν φτάσει στο σπίτι» 178 εκατομμύρια φορές και τη φράση «Πώς να ελέγξω τη γυναίκα μου» που αναζητήθηκε 165 εκατομμύρια φορές. Η ίδια έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα πως η φράση «θα με σκοτώσει» αναζητήθηκε στο Google 107 εκατομμύρια φορές, μια αύξηση της τάξης του 84% (!) από το 2019.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr