Βεσυρόπουλος: “Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αμήχανος απέναντι στις δύο διαδοχικές μειώσεις του ΕΝΦΙΑ που προχώρησε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη”, επεσήμανε ο υφυπουργός Οικονομικών

“Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αμήχανος απέναντι στις δύο διαδοχικές μειώσεις του ΕΝΦΙΑ που προχώρησε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όχι απλά τηρώντας, αλλά υπερκαλύπτοντας τις προγραμματικές της δεσμεύσεις” ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο οποίος υποστήριξε τις σχετικές ρυθμίσεις της τροπολογίας που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμο του υπουργείου Υγείας.

Ο υφυπουργός, υπενθύμισε πως “η ΝΔ προεκλογικά είχε δεσμευτεί σε μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% στα φυσικά πρόσωπα. Και σε λιγότερο από τρία χρόνια, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες και πρωτόγνωρες συνθήκες, προχωρήσαμε σε μείωση του ΕΝΦΙΑ σε ποσοστό που υπερβαίνει συνολικά το 35%, και μάλιστα με εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών, σημειώνοντας ότι παρά την αύξηση των αντικειμενικών αξιών στο 60% των προϋπαρχουσών ζωνών, με τα νέα εκκαθαριστικά, οκτώ στους δέκα φορολογούμενους θα δουν νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ”.

Σχετικά με τις διατάξεις της τροπολογίας, ο υφυπουργός είπε πως ρυθμίζεται ο τρόπος εκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ – ρύθμιση η οποία κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να εκκαθαριστεί ορθά ο ΕΝΦΙΑ με βάση το νέο τρόπο υπολογισμού στις μειώσεις του. Διευκρινίζεται πως στην καταβολή του ΕΝΦΙΑ σε δέκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις, η πρώτη δόση θα καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα του επόμενου μήνα από την έκδοση της πράξης προσδιορισμού του φόρου.

Καθορίζεται μάλιστα, ότι στην περίπτωση που η πράξη προσδιορισμού του φόρου εκδοθεί μέχρι τις 15 του μήνα, η καταβολή της πρώτης δόσης πραγματοποιείται μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα αυτού. Σε περίπτωση που τα εκκαθαριστικά εκδίδονται μετά τα μέσα του μηνός, τότε η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης θα λήγει στο τέλος του επόμενου μήνα. Η αύξηση των δόσεων για την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ σε δέκα μηνιαίες δόσεις, αποτελεί ένα ακόμη μέτρο διευκόλυνσης των πολιτών, είπε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Η κυβέρνηση προχωρά διαρκώς σε παρεμβάσεις για να στηρίξει την οικονομία, την κοινωνία και τους πολίτες, διατράνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών. “Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη και το αποδεικνύουμε έμπρακτα με ουσιαστικά και γενναία μέτρα στήριξης, αλλά και σε μια συνεπή πολιτική μείωσης των φόρων”, συμπλήρωσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr