Βενζίνη επίδομα: Νέα μέτρα για την ενέργεια εξειδίκευσε χθες το κυβερνητικό επιτελείο όπου αφορούν και την βενζίνη.

Νέα μέτρα για την ενέργεια εξειδίκευσε χθες το κυβερνητικό επιτελείο όπου αφορούν και την βενζίνη. Η πλατφόρμα, για το επίδομα βενζίνης, στην οποία οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους αναμένεται να ανοίξει το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Ποιοι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι όσοι είναι ιδιοκτήτες αυτοκινήτου με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ. Σε περιπτώσεις που σε μια οικογένεια υπάρχουν δύο αυτοκίνητα τότε δικαιούχοι είναι και οι δύο οδηγοί εφόσον το ένα αυτοκίνητο είναι στο όνομα του ενός συζύγου και το άλλο στο όνομα του άλλου συζύγου. Ωστόσο, κάθε αυτοκίνητο θα δηλώνεται στην ειδική πλατφόρμα αποκλειστικά από τον ιδιοκτήτη του. Προϋπόθεση για να πιστωθεί το ποσό στους δικαιούχους είναι το όχημα να μην έχει καταθέσει και να είναι ασφαλισμένο.

Η υπόλοιπη διαδικασία θα γίνει στα πρότυπα του freedom pass, δηλαδή μετά την δήλωση του οχήματος στην ειδική πλατφόρμα που θα ανοίξει στο gov.gr οι ιδιοκτήτες θα λαμβάνουν ηλεκτρονικά μια κάρτα στην οποία θα έχει πιστωθεί το ποσό που τους αναλογεί. Αντίστοιχα, για όσους δεν έχουν «έξυπνο κινητό» το ποσό θα καταβληθεί στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων. Στη συνέχεια οι δικαιούχοι θα μπορούν σε οποιοδήποτε βενζινάδικο να προμηθευτούν οποιοδήποτε καύσιμο επιθυμεί. Οποιαδήποτε και να είναι η τιμή του καυσίμου που θα προμηθευτεί ο οδηγός, η τελική τιμή που θα πληρώσει θα είναι φθηνότερη κατά 22 λεπτά το λίτρο και κατά 27 λεπτά το λίτρο στα νησιά και θα αφορά έως 60 λίτρα το μήνα για τους μήνες Απρίλιος έως και Ιούνιος.

Διπλή θα είναι η επιδότηση για τον Απρίλιο στους ιδιοκτήτες με κινητήρα diesel. Η μείωση θα είναι 15 λεπτά το λίτρο και θα γίνει απευθείας στο βενζινάδικο, ενώ θα είναι και δικαιούχοι και της επιδότησης 22 ή 27 λεπτά με την ηλεκτρονική κάρτα μέσω της ειδικής πλατφόρμας.

Επιδότηση καυσίμων για αγρότες

Δύο νέες παρεμβάσεις για τους αγρότες, την χορήγηση ηλεκτρονικής κάρτας καυσίμων και την επιδότηση της τιμής του αγροτικού πετρελαίου κίνησης ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς κατά την εξειδίκευση των μέτρων στήριξης. Συγκεκριμένα, όπως είπε θα χορηγηθεί κάρτα καυσίμων για τους αγρότες για τους μήνες Απρίλιο, Μάϊο και Ιούνιο, ενώ η επιδότηση στην τιμή πώλησης του πετρελαίου κίνησης θα αφορά τον Απρίλιο.

Vespa GTS: Το ξεκίνημα μιας περιπέτειας με καινοτομία και στυλ

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr