Στα «Νέα» του Σαββάτου, ένα βιβλίο της αγαπημένης μαγείρισσας μας παρουσιάζει 185 πεντανόστιμες συνταγές από την ελληνική και τη διεθνή κουζίνα και μοιράζετε μαζί σας όλα τα μυστικά της επιτυχίας της! 20 εξαιρετικά μενού που θα σας δώσουν ιδέες, για να ετοιμάσετε από το πιο απλό φιλικό γεύμα ως το πιο επίσημο και εντυπωσιακό!

Υπέροχες γευστικές δημιουργίες, από τη Βέφα, που θα λατρέψετε!

Ένα από τα πιο αγαπημένα βιβλία της Ελληνίδας νοικοκυράς, από τη Βέφα Αλεξιάδου, την Πρώτη Κυρία της Ελληνικής Μαγειρικής. Σ’ αυτό το βιβλίο η συγγραφέας μεταμορφώνει πιο απλά υλικά σε υπέροχες γευστικές δημιουργίες. Ολες οι συνταγές από την προετοιμασία τους μέχρι την εκτέλεση τους, έχουν δοκιμαστεί και προσαρμοστεί στις ανάγκες της σημερινής νοικοκυράς ακόμη και της πιο άπειρης. Τα μενού συνοδεύονται από χρήσιμες συμβουλές, για να οργανώσετε το χρόνο σας, για τα υλικά και τα σκεύη που θα χρειαστείτε και για το πως θα διατηρήσετε τα φαγητά που θα ετοιμάσετε αρκετό καιρό πριν. Θα βρείτε ακόμη οδηγίες θερμοκρασιών φούρνου και ισοδυναμίες διαφόρων μέτρων και σταθμών για τις συνταγές.

Οι συνταγές στο βιβλίο αυτό είναι προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις της σύγχρονης εργαζόμενης γυναίκας, υπολογισμένες και προγραμματισμένες να σας βοηθήσουν να μαγειρέψετε γρήγορα και οικονομικά, διαλεγμένες και εικονογραφημένες για να σας βοηθήσουν να παρουσιάσετε νόστιμα, ευπαρουσίαστα και υγιεινά φαγητά.

Η Βέφα Αλεξιάδου γεννήθηκε στον Βόλο και από χρόνια κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Είναι χημικός-διαιτολόγος, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ιδιαίτερες σπουδές στην Αμερική επάνω στην υγιεινή των τροφών, τη διακόσμηση του τραπεζιού και τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη, εκσυγχρόνισε την ελληνική κουζίνα χρησιμοποιώντας μοντέρνες μεθόδους και συσκευές, διατηρώντας παράλληλα την παραδοσιακή γεύση. Συνεργάζεται με πολλά ελληνικά και ξένα περιοδικά. Είναι μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Εκδοτών και Βιβλιοπωλών.

Τα βιβλία της «Ελληνική Μαγειρική», «Ελληνική Ζαχαροπλαστική» και «Γιορτινό τραπέζι» έχουν μεταφραστεί στην αγγλική και κυκλοφορούν με επιτυχία στην Αγγλία, Ν. Αφρική, Αυστραλία, Καναδά και Αμερική. Είναι μέλος του I.A.C.P. (International Association of Culinary Professionals) και συμμετέχει σε διάφορα γαστρονομικά συμπόσια και σεμινάρια που οργανώνονται διεθνώς. Είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Αρχέστρατου» (Κέντρο για τη διάσωση και διάδοση των ελληνικών γαστρονομικών παραδόσεων).

Στο βίντεο η Βέφα Αλεξιάδου μαγειρεύει μανιτάρια κρασάτα

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr