Βέμπερ: “Η Τουρκία γίνεται όλο και πιο προκλητική και επιθετική” επεσήμανε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ

“Η Τουρκία γίνεται όλο και πιο προκλητική και επιθετική” επεσήμανε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Έχοντας την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, χαρακτήρισε τον ρόλο της Τουρκίας αποσταθεροποιητικό. «Αυτό που κάνει η Τουρκία είναι απαράδεκτο, δεν είναι πρόβλημα Ελλάδας-Τουρκίας, αλλά Ευρώπης – Τουρκίας», είπε ο κ. Βέμπερ. Ανέφερε μάλιστα ότι «η Τουρκία έχει γίνει όλο και πιο προκλητική και επιθετική».

«Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα» είπε ο Βέμπερ

Στην αρχή της τοποθέτησής του, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, είπε ότι «η Ελλάδα έχει γυρίσει τη σελίδα μετά τις αποτυχημένες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Μετά τα χρόνια του Τσίπρα, βάλατε την Ελλάδα και πάλι στις ράγες. Ευχαριστούμε! Η Ελλάδα αναπτύχθηκε και σε περίοδο ύφεσης. Είστε στο top-5 σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Χάρη στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης βγαίνετε από την ενισχυμένη εποπτεία».

«Η Ευρώπη δεν πρέπει να ασκεί κριτική αλλά να ευχαριστεί στην Ελλάδα που φύλα τα ευρωπαϊκά σύνορα», τόνισε. Όπως είπε, «να νοιαζόμαστε για τους μετανάστες, όχι για τα κομματικά θέματα. Το ΕΛΚ είναι δίπλα στις ελληνικές αρχές. Σε λιμενικούς που σώζουν ανθρώπους και φυλούν τα σύνορα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr