Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος μίλησε για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας αναφέρθηκε στο αν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό, αλλά και στο άνοιγμα των σχολείων. Θυμίζουμε ότι η σημερινή μέρα αποτελεί την αφετηρία για τη διάθεση των self test, ενώ και η Ματίνα Παγώνη μίλησε για το ενδεχόμενο να μετακινηθούμε από νομό σε νομό για το Πάσχα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας, τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων τριών με τεσσάρων ημερών θα κρίνουν τις αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων από την προσεχή Δευτέρα όπως εξήγησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

«Θα μπορούσε να γίνει (σ.σ. άνοιγμα σχολείων τη Δευτέρα) αλλά αυτό θα το πούμε τις επόμενες τρεις με τέσσερις ημέρες να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα σήμερα και αύριο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Βατόπουλος: Τι είπε για το Πάσχα και τα σχολεία

Βατόπουλος: Τι είπε για το Πάσχα και τα σχολεία

Σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο, υπάρχουν δύο «αντιμαχόμενες» απόψεις, με την πρώτη να εκτιμά ότι πρέπει να ανοίξει η Γ’ Λυκείου λόγω των πανελληνίων εξετάσεων, κάτι που δεν είναι πολύ καλό επιδημιολογικά και η δεύτερη που επιχειρηματολογεί υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών, όπου οι μαθητές είναι πιο πειθαρχημένοι. Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι me τα τεστ στους μαθητές των Λυκείων, υπάρχει μια ασφάλεια.

Βατόπουλος: Η εκτίμησή του για το Πάσχα

Για το Πάσχα τόνισε ότι η απάντηση στο ερώτημα «αν θα πάμε στο χωριό» εξαρτάται με το που βρίσκεται το χωριό. «Προς το παρόν το βλέπω λίγο δύσκολο.  Να πάμε εντός νομού ή εντός Αττικής στην Αθήνα… Κάπως έτσι φοβάμαι θα γίνει. Θα το δούμε».

Στο ερώτημα εάν η Επιτροπή των ειδικών δέχεται πιέσεις από την κυβέρνηση, ο κ. Βατόπουλος απάντησε ότι η κυβέρνηση κάνει κάποιες εισηγήσεις, γίνεται συζήτηση, αλλά δεν υπάρχει κάποια πίεση. Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή δεν έχει κάτι να κρύψει και ο ίδιος προσωπικά δεν θα είχε αντίρρηση να δημοσιεύονται τα πρακτικά των συνεδριάσεων. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την Βρετανία όπου τα πρακτικά δημοσιεύονται την επόμενη ημέρα με σβησμένα τα ονόματα.

Η πίεση δεν είναι από την κυβέρνηση, η πίεση δημιουργείται από την κοινωνία που πρέπει να λειτουργήσει, τόνισε ο καθηγητής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr