Βατικανό: Ένας Ιταλός χρηματιστής κατηγορείται για εξαπάτηση της Αγίας Έδρας κατά πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και γι’ αυτό το λόγο το Βατικανό έδωσε την έγκριση να μυστική παρακολούθηση του συγκεκριμένου

Ένας Ιταλός χρηματιστής κατηγορείται για εξαπάτηση της Αγίας Έδρας κατά πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και γι’ αυτό το λόγο το Βατικανό έδωσε την έγκριση να μυστική παρακολούθηση του συγκεκριμένου, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα έγγραφα που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έδωσε στους ερευνητές την άδεια να παρακολουθούν τηλέφωνα, να υποκλέπτουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να συλλαμβάνουν οποιονδήποτε, χωρίς την έγκριση των βρετανών δικαστών, ανέφεραν οι «Times» του Λονδίνου.

Το Γραφείο Δικαιοσύνης του Βατικανού χρησιμοποίησε αυτές τις εξουσίες για να στοχοποιήσει τον εκατομμυριούχο, Ραφαέλε Μιντσιόνε, έναν διαχειριστή κεφαλαίων που κατηγορείται ότι εξαπάτησε το Βατικανό εν μέσω μιας επιχείρησης ακινήτων αξίας περίπου 350 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το σκάνδαλο επικεντρώνεται σε μια τεράστια επένδυση του Βατικανού σε μια πρώην αποθήκη του Harrod’s στο Λονδίνο, η οποία επρόκειτο να μετατραπεί σε πολυτελή διαμερίσματα.

Ο Μιντσιόνε είναι ένα από τα 10 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας καρδινάλιος, που εμπλέκονται στη διαμάχη, η οποία ήρθε για πρώτη φορά στο φως το 2014. Ο ίδιος έχει αρνηθεί ότι έχει διαπράξει αδίκημα. Τον περασμένο μήνα, οι εισαγγελείς ανέκριναν τον Μιντσιόνε σχετικά με τη διαχείριση ενός ταμείου, στο οποίο ανήκε το ακίνητο στο Λονδίνο.

Τον Απρίλιο του 2021, ο Πάπας τροποποίησε τη νομοθεσία του Βατικανού, επιτρέποντας σε θρησκευτικούς ηγέτες όπως καρδινάλιους και επισκόπους, να δικάζονται ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων του Βατικανού, ανέφερε η «Telegraph».

Λίγες ημέρες αργότερα, ο Πάπας Φραγκίσκος φέρεται να διέταξε «την υιοθέτηση τεχνολογικών εργαλείων, κατάλληλων για την υποκλοπή σταθερών και κινητών συσκευών, καθώς και κάθε άλλης επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών», σύμφωνα με τα έγγραφα που διέρρευσαν. «Οι εξουσίες αυτές μπορούν να ασκηθούν κατά ατόμων, που οι επικοινωνιακές δραστηριότητες θεωρούνται χρήσιμες για τη διεξαγωγή των ερευνών».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr