Η εκστρατεία των self test θα λειτουργεί συμπληρωματικά και παράλληλα με τις υπόλοιπες δράσεις, ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στην σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Βασίλης Κοντοζαμάνης: «Κάθε πολίτης δικαιούται ένα τεστ την εβδομάδα»

Όπως ο ίδιος τόνισε έτσι θα οδηγηθούμε σε σταδιακή επανεκκίνηση δραστηριοτήτων ενώ σημείωσε πως αυτά τα τεστ πληρούν τις ίδιες προδιαγραφές με τα rapid test και είναι πολύ πιο απλά στη χρήση τους και με απλές οδηγίες. «Κάθε πολίτης δικαιούται ένα τεστ την εβδομάδα για διάστημα δύο μηνών» επεσήμανε ο ίδιος και υπογράμμισε πως εξετάζεται να δοθεί προτεραιότητα την πρώτη εβδομάδα στα άτομα έως 67 ετών, για να αποφευχθούν συνωστισμοί.

Όπως είπε, η χρήση του self test θα είναι προαιρετική για την πλειονότητα των πολιτών, αλλά υποχρεωτική για ομάδες πληθυσμού, και συγκεκριμένα σε όσους εργάζονται στους κλάδους του τουρισμού, του λιανεμπορίου και της εστίασης και της ναυτιλίας. Παράλληλα ανέφερε πως θα είναι υποχρεωτική η χρήση τεστ για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Βασίλης Κοντοζαμάνης:

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων

Το επιδημιολογικό φορτίο στην επικράτεια εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερο επιβαρυμένο, αλλά για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα είδαμε μια τάση σταθεροποίησης σημείωσε η κυρία Παπαευαγγέλου. Όπως είπε παρατηρείται μια σταθεροποίηση σε ορισμένες περιφερειακές ενότητες και μια αυξητική τάση σε άλλες.

Ο συνολικός αριθμός των ενεργών κρουσμάτων ανέρχεται σε 23.500. Αναφέρθηκε στα καλά νέα, λέγοντας πως την εβδομάδα που μας πέρασε ο δείκτης θετικότητας περίμενε σταθερός στο 6%. Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι ιδιαίτερα πιεσμένη, σημείωσε, προσθέτοντας πως χθες οι διασωληνωμένοι ασθενείς ξεπέρασαν τους 700. Η ίδια μετέφερε ένα δειλό μήνυμα αισιοδοξίας από το νοσοκομείο Αττικό, στο οποίο εργάζεται, λέγοντας πως κατά τη χθεσινή εφημερία υπήρξε μια μείωση των εισαγωγών.

Αναφέρθηκε στα δεδομένα που επεξεργάζεται η επιτροπή για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, προκειμένου, όπως είπε, να μην οδηγηθούμε και πάλι σε κλείσιμο αυτών. Βασική προϋπόθεση σημείωσε, η μείωση των νέων κρουσμάτων και τη σταθεροποίηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία

Κορωνοϊός ενημέρωση: Σε αυτά που επεξεργάζεται η επιτροπή περιλαμβάνονται:

  • Σταδιακό και πολύ προσεκτικό άνοιγμα των δραστηριοτήτων
  • Αξιοποίηση της χρήσης εξωτερικών χώρων
  • Συζητείται η χρήση διπλής ή ενισχυμένης μάσκας.

Μαγιορκίνης: Εύκολη η διαδικασία των self test

Στην πίεση που εξακολουθεί να υφίσταται το σύστημα Υγείας αναφέρθηκε ο κ. Μαγιορκίνης, λέγοντας πως έχει παρατηρηθεί επιβάρυνση σε ποσοστό 10% στα ενεργά κρούσματα. Σημαντικά αυξημένες εισαγωγές έχουν οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των θανάτων. Στην Αττική η επιδημία έδειξε μεγαλύτερη επιβάρυνση της τάξης του 20% στα παρατηρούμενα ενεργά κρούσματα. Οι εκτιμήσεις της επιδημιολογικής καμπύλης δείχνουν ήπιες στάσεις σταθεροποιησης σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Μία στις πέντε άτυπες συναντήσεις τεσσάρων ατόμων θα οδηγήσει σε υπερμετάδοση. Αναφερόμενος στη διαδικασία των self test είπε πως μέσω μιας διαδικασίας εκμάθησης που διαρκεί δύο λεπτά μέσω βίντεο, θα μπορέσει κάθε πολίτης να πάρει με ασφάλεια δείγματα με τα self test.

Δείτε την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας:

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr