Στην καθιερωμένη ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του Υπουργείου Υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας θα παρουσιάσει τα εβδομαδιαία στοιχεία για την κατάσταση των νοσοκομείων της χώρας αλλά και τις δράσεις του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο υπουργός ξεκίνησε λέγοντας ότι το επιδημιολογικό φορτίο είναι ακόμα αρκετά υψηλό στην Θεσσαλονίκη με 633 κρούσματα ενώ επιβαρυμένες είναι και περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και η Λάρισα. Στη συνέχεια επεσήμανε ότι το ΕΣΥ πιέζεται τόσο στις κλίνες ΜΕΘ όσο και τις απλές κλίνες Covid, αλλά υπογράμμισε ότι το σύστημα υγείας αντέχει. Ευχαρίστησε τους υγειονομικούς εργαζόμενους και σχολίασε ότι τα καταφέρνουμε καλύτερα από το εξωτερικό.

Μαζί του βρίσκονται ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας και η Διευθύντρια Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ Φλώρα Κοντοπίδου. Ο Βασίλης Κικίλιας παρουσίασε τις δράσεις του ΕΟΔΥ μέχρι σήμερα.

Δείτε live τις ανακοινώσεις

Δείτε την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνονται 2152 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 97288, εκ των οποίων το 53.2% άνδρες.

4849 (5.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 25291 (26.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. svg%3E

597 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 170 (28.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 505 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 87 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1902 θανάτους συνολικά στη χώρα. 759 (39.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr