Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μίλησε σήμερα για την άρση των μέτρων υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι είναι υπέρ του ανοίγματος του λιανεμπορίου.  Ο καθηγητής πνευμονολογίας σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ  ανέφερε πως το βασικό πρόβλημα με την έξαρση των κρουσμάτων είναι ο καιρός, αλλά και οι μεταλλάξεις που έχουν παίξει ρόλο «με την μεταδοτικότητά τους».

Βασιλακόπουλος: Η κυβέρνηση πρέπει να αναγνωρίσει το πρόβλημ

Ο καθηγητής αφού τόνισε πως το σύστημα Υγείας «θα πιεστεί για μία με δύο εβδομάδες», είπε ότι δύο είναι οι αιτίες που η χώρα είδε αυτή τη ραγδαία αύξηση, είναι η ενδοοικογενειακή μόλυνση, αλλά και οι πορείες. «Το βασικότερο πρόβλημα είναι η ενδοοικογεναική μόλυνση. Όταν επισκεπτόμαστε έναν δικό μας άνθρωπο με τον κωδικό 4, πηγαίνουμε, καθόμαστε λόγω χαλαρότητας εξαιτίας της οικειότητας που υπάρχει, βγάζουμε τις μάσκες. Αυτό είναι λάθος. Αυτό και οι διαδηλώσεις με τις μαζικές πορείες είναι το δεύτερο πρόβλημα. Πρέπει να αποτρέπονται τέτοιες εκδηλώσεις. Ας τις κάνουν το καλοκαίρι. Η κυβέρνηση πρέπει να αναγνωρίσει το πρόβλημα και να ανακατευθύνει τις επαφές. Δεν μπορεί να είναι κάποιος 24 ώρες έγκλειστος», εξήγησε.

Παράλληλα, πρότεινε ως ένα μέτρο ανάσας για τους πολίτες, το άνοιγμα στις μικρές επιχειρήσεις, το οποίο είπε ότι θα μπορούσε να γίνει από αύριο κιόλας. «Εγώ προτείνω να ανοίξει το λιανεμπόριο και συγκεκριμένα τις μικρές επιχειρήσεις. Να δουλεύουν με ραντεβού στις μεγάλες πόλεις και με το SMS στις άλλες περιοχές. Εγώ θα το έκανα από αύριο κιόλας. Όχι για την οικονομία, αλλά για να μετατρέψω τις επικίνδυνες επαφές μέσα στο σπίτι, σε λιγότερο επικίνδυνες σε καταστήματα όπου οι υπάλληλοι θα φορούν μάσκα και οι πελάτες ακόμη και διπλή μάσκα. Να περιοριστεί η μετακίνηση σε σπίτια του οικογενειακού περιβάλλοντος» κατέληξε ο καθηγητής.

Βασιλακόπουλος: Συνεδριάζουν σήμερα οι λοιμωξιολόγοι

Θυμίζουμε ότι σήμερα, Παρασκευή 26 Μαρτίου, οι λοιμωξιολόγοι συνεδριάζουν προκειμένου να κάνουν μία εκτίμηση της κατάστασης, όμως αποκλείεται να δώσουν το «πράσινο» φως για περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών. Μάλιστα, όπως φαίνεται έχει μπει τέλος και στις όποιες σκέψεις υπάρχουν για άνοιγμα του λιανεμπορίου αυτή την εβδομάδα, ενώ ορισμένοι θεωρούν πως πριν τις 12 Απριλίου δεν πρέπει να γίνει οποιαδήποτε επιστροφή στην κανονικότητα. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr