Βαρβιτσιώτης: Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών στην Ολομέλεια της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

Στην ανάγκη το αποτύπωμα της Ευρώπης να ενισχυθεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν μελλοντικές προκλήσεις αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Ο κος Βαρβιτσιώτης παρευρέθηκε στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Ολομέλειας της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης στο Στρασβούργο. Υπενθυμίζουμε πως σε προ ολίγων ημερών δήλωσή του, ο Έλληνας αξιωματούχος είχε εκφράσει την ανησυχία του για τη νέα συνεργασία μεταξύ Ισπανίας και Τουρκίας.

Βαρβιτσιώτης: «Χρειαζόμαστε περισσότερο Ευρώπη»

«Χρειαζόμαστε περισσότερο Ευρώπη για τις επόμενες μεγάλες προκλήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας αξιωματούχος στην ομιλία του.

Βαρβιτσιώτης

Όπως υπογράμμισε, «για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κρίση εφαρμόσαμε μία αρχή, την αρχή ότι χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη», τονίζοντας ότι «σε κάθε κρίση οι λύσεις δεν μπορούν να έρθουν πλέον σε εθνικό επίπεδο αλλά πρέπει να έρθουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο». «Αυτός είναι ο δρόμος με τον οποίο πρέπει να πορευτούμε στο μέλλον για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός, προσθέτοντας ότι «χρειαζόμαστε περισσότερο Ευρώπη» μεταξύ άλλων στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος, στις εξωτερικές μας σχέσεις, στη διεύρυνση προς τα Δυτικά Βαλκάνια, στο κοινό μας νόμισμα, στο Κράτος Δικαίου, καθώς επίσης και την «κοινωνική Ευρώπη».

Παράλληλα, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως στην Ελλάδα «είμαστε έτοιμοι να διοργανώσουμε μία Διάσκεψη με μεγάλη συμμετοχή των περιφερειών, των πανεπιστημίων, των νέων ανθρώπων και όλης της κοινωνίας», επισημαίνοντας τη συνεργασία της χώρας μας με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κινητοποίηση των πολιτών.

Βαρβιτσιώτης

Λίγα λόγια για τον κο Βαρβιτσιώτη

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης του Ιωάννη είναι Έλληνας δικηγόρος και πολιτικός, βουλευτής Β΄ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας από το 2000 και Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου από το 2013 έως το 2015.

Γεννήθηκε το 1969 στη Γλυφάδα και είναι γιος του πρώην βουλευτή και ευρωβουλευτή Ιωάννη Βαρβιτσιώτη και εγγονός του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη του οποίου φέρει το όνομα. Κατάγεται από οικογένεια της Λακωνίας με μεγάλη πολιτική παράδοση από αρχής βασιλείας του Γεωργίου Α’, το 1864. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πολιτικές επιστήμες στο Extension School του Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ της Βοστώνης με ειδίκευση στον τομέα διεθνών σχέσεων. Η μεταπτυχιακή του εργασία είχε θέμα «Η Ελλάδα και οι Μεγάλες Δυνάμεις 1910-1920».

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα ασχολήθηκε ως δικηγόρος σε θέματα χρηματιστηρίου, κεφαλαιαγοράς, τηλεπικοινωνιών καθώς και ναυτιλιακά, ενώ φέρεται να έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια σχετικά με τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις για βαλκανικά θέματα και την ασφάλεια της περιοχής και παράλληλα να έχει διδάξει σε ειδικά προγράμματα παλιννοστούντων και άγαμων μητέρων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr