Ο κ. Βαρθολομαίος θα παραμείνει λίγες ημέρες ακόμη σε απομόνωση στην Πατριαρχική κατοικία στα Θεραπειά

Eξιτήριο από το Αμερικανικό Νοσοκομείο της Πόλεως, πήρε σήμερα το μεσημέρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος είχε προσβληθεί από τη μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού και βρισκόταν τις τελευταίες έξι ημέρες υπό ιατρική παρακολούθηση.

Όπως ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο κ. Βαρθολομαίος θα παραμείνει λίγες ημέρες ακόμη σε απομόνωση στην Πατριαρχική κατοικία στα Θεραπειά προτού επιστρέψει στο Φανάρι για τους εορτασμούς των Θεοφανείων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την Τετάρτη το βράδυ επικοινώνησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τρίτη φορά τηλεφωνικά ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Fahrettin Koca, προκειμένου να πληροφορηθεί την πορεία της υγείας του και τον διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου θα είναι στη διάθεσή του. 

Η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη νόσηση του Βαρθολομαίου

«Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, στο πλαίσιο των τακτικών διαγνωστικών εξετάσεων που πραγματοποιούνται στο Φανάρι, διαγνώστηκε σήμερα, Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2021, θετικός στον κορωνοϊό.

Ο Παναγιώτατος, ο οποίος είναι πλήρως εμβολιασμένος, αυτή την στιγμή εμφανίζει ήπια συμπτώματα, αλλά η γενικότερη κατάστασή του είναι καλή.

Αμέσως μετά τη διάγνωση επισκέφθηκε κεντρικό Νοσοκομείο της Πόλεως για περαιτέρω προληπτικές εξετάσεις.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαριστεί όλους όσοι εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για την κατάσταση της υγείας του και προτρέπει πατρικώς, για άλλη μία φορά, τους πάντες να ακολουθούν τις συστάσεις των ιατρών και των ειδικών επιστημόνων, καθώς, επίσης, και όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, να το πράξουν για το καλό το δικό τους και του κοινωνικού συνόλου.

Με την ευκαιρία εύχεται σε όλους να έχουν καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr