Βαρουφάκης: Πρόσκληση – πρόκληση στον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μορφής

Τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κάλεσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, με τη δέσμευση πως το κόμμα του θα την στηρίξει.

«Αυτός ο Προϋπολογισμός είναι ιδανική ευκαιρία να αναλάβουμε την ευθύνη να καταθέσουμε μομφή σε αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση. Μομφή για τα Τροϊκο-Greek Statistics. Μομφή που με πρόθεση άφησαν ανοχύρωτο το ΕΣΥ. Μομφή για τη νέα λιτότητα που φέρνει η ακρίβεια. Μομφή για την νέα έξαρση της Κρίσης Χρέους που είναι προ των πυλών. Μομφή για την παράδοση κομβικών υπουργείων στην Ακροδεξιά. Μομφή για τη σπατάλη μεγάλων ευκαιριών μιας φιλο-λαϊκής πράσινης βιομηχανικής επανάστασης. Μομφή, εν τέλει, για την αισθητική σας», είπε και πρόσθεσε: «Κύριε Τσίπρα, εμείς, το ΜέΡΑ25, δεν έχουμε τον αριθμό των βουλευτών που απαιτούνται για να καταθέσουμε πρόταση δυσπιστίας, πρόταση μομφής στην κυβέρνηση».

Ο κ. Βαρουφάκης με αφορμή τη μελέτη Τσιόδρα- Λύτρα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επικαλείται την επιστήμη όταν τον βολεύει κι όταν αυτό δεν συμβαίνει τη φιμώνει. Παράλληλα, άσκησε δριμύτατη κριτική για τους χειρισμούς στην οικονομία και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε νέο φούντο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr